Два матуранта нишке основне школе заражена короном након прославе, наставници у самоизолацији

Након прославе мале матуре на којој је било око 40 ученика нишке Основне школе „Доситеј Обрадовић“ два ђака су позитивна на вирус корона, а два наставника су у самоизолацији, каже начелник Школске управе Драган Гејо. Напомиње да прославу није организовала школа и да су све мере заштите на пријемном испиту предузете.

Званично школе ове године нису организовале прославе матуре због вируса корона. Ипак, било је прослава у Нишу, а након једне забаве малих матураната, коју су, како каже Гејо, организовали родитељи, има ученика који су позитивни на корону.

На прослави је било 40 ученика, а директор школе има сазнања да су два позитивна ученика од те групе. Њима су се прикључила и два наставника, без одобрења директора, оба наставника су послата у самоизолацију – каже Гејо.

Гејо напомиње да су након сазнања да има заражених ученика из ове нишке школе предузете све мере заштите на завршном испиту.

Оба наставника нису примљена у школу након тога. Један од њих је разредни старешина и он није уносио листу жеља са ученицима него су то урадили резервни наставници – додаје.

У августу поново завршни испит
И два ученика ове нишке школе, али и сви други осмаци који због болести нису полагали завршни испит, каже Гејо, имаће малу матуру у августу.

Каже да на пријемним испитима није било деце са симтомима вируса корона, јер је свим ученицима на улазу у школу мерена температура, а било је деце која нису ни изашла на завршни испит због болести.

Сви они ће имати други рок за завршни испит у августу. У случају да имају исти или већи број бодова биће уписани прекобројно у жељене смерове – појашњава.

Аутор:Ј. Адамовић

Извор: Јужне вести