Dva maturanta niške osnovne škole zaražena koronom nakon proslave, nastavnici u samoizolaciji

6 jula, 2020

Nakon proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole “Dositej Obradović” dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Napominje da proslavu nije organizovala škola i da su sve mere zaštite na prijemnom ispitu preduzete.

Zvanično škole ove godine nisu organizovale proslave mature zbog virusa korona. Ipak, bilo je proslava u Nišu, a nakon jedne zabave malih maturanata, koju su, kako kaže Gejo, organizovali roditelji, ima učenika koji su pozitivni na koronu.

Na proslavi je bilo 40 učenika, a direktor škole ima saznanja da su dva pozitivna učenika od te grupe. Njima su se priključila i dva nastavnika, bez odobrenja direktora, oba nastavnika su poslata u samoizolaciju – kaže Gejo.

Gejo napominje da su nakon saznanja da ima zaraženih učenika iz ove niške škole preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

Oba nastavnika nisu primljena u školu nakon toga. Jedan od njih je razredni starešina i on nije unosio listu želja sa učenicima nego su to uradili rezervni nastavnici – dodaje.

U avgustu ponovo završni ispit
I dva učenika ove niške škole, ali i svi drugi osmaci koji zbog bolesti nisu polagali završni ispit, kaže Gejo, imaće malu maturu u avgustu.

Kaže da na prijemnim ispitima nije bilo dece sa simtomima virusa korona, jer je svim učenicima na ulazu u školu merena temperatura, a bilo je dece koja nisu ni izašla na završni ispit zbog bolesti.

Svi oni će imati drugi rok za završni ispit u avgustu. U slučaju da imaju isti ili veći broj bodova biće upisani prekobrojno u željene smerove – pojašnjava.

Autor:J. Adamović

Izvor: Južne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama