Dva udžbenika iz Srbije ponela su priznanje „Najbolji evropski udžbenik”

22 oktobra, 2019

Ove nedelje na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga izdavačke kuće „Klet”, „Novi Logos” i „Freska” predstaviće svoja udžbenička izdanja, ali i ostale novitete prvenstveno namenjene deci i mladim čitaocima.

Nagrade „Najbolji Evropski udžbenik”

Pred sam početak Beogradskog sajma u javnosti su odjeknule sjajne vesti sa Frankfurtskog sajma knjiga – dva udžbenika iz Srbije ponela su laskavo priznanje „Najbolji evropski udžbenik” u svojim kategorijama. Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada održanoj 16. oktobra u 16 časova zlatnim priznanjem nagrađen je udžbenik za prvi razred osnovne škole Likovna kultura 1, autora Jovana Gligorijevića, u izdanju Izdavačke kuće „Freska”, dok je srebrno priznanje dobio udžbenik za peti razred osnovne škole Biologija 5, autorki Gordane Subakov Simić i Marine Drndarski, koji je izdala Izdavačka kuća „Novi Logos”.

Nagrada „Najbolji evropski udžbenik” (BELMA) već čitavu deceniju dodeljuje se najkvalitetnijim i najkreativnijim izdanjima evropskih izdavača. U ovogodišnjem najužem izboru našla su se 32 izdanja iz 13 evropskih zemalja, a ukupno je u nadmetanju učestvovalo preko 50 izdavača iz 34 zemlje.

E-učionica za 21. vek

Budući da sva nova štampana izdanja izdavačkih kuća „Klet”, „Novi Logos” i „Freska” prate i izuzetni digitalni sadržaji na zajedničkoj platformi E-učionica, svakoga dana dok traje

Sajam na našim štandovima u Hali 1 (štand 1305) i u Hali 2A (štand 2226), možete se upoznati sa digitalnom učionicom 21. veka, gde možete da vidite savremene tehnologije i sadržaje koji se koriste u nastavi.

Nastavnici koji rade u osnovnim školama u Srbiji uvešće Vas uz digitalne udžbenike u jedan sasvim novi svet obrazovanja. Vreme je za digitalni čas!

Osim što učenje čine zanimljivijim, digitalni udžbenici razvijaju tzv. digitalnu kompetenciju, kojom se učenici osposobljavaju za zanimanja budućnosti.

„Leksikon stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju”

Ovaj kapitalni leksikografski poduhvat prvi put na jednom mestu predstavlja 1000 biografija stvaralaca koji su obeležili srpsku prosvetu. Među koricama ovog luksuznog izdanja u tvrdom povezu, na čak 704 strane, nalazi se 1000 najboljih vodiča kroz život – vaspitača, učitelja, nastavnika, pedagoga – koji su generacije najmlađih vaspitavali, naoružavali znanjem, razigravali im duh i maštu.

Pozivamo vas da nas posetite na promociji ovog značajnog izdanja u četvrtak 24. oktobra 2019. od 14 do 15 časova u Velikoj sali Hale 4.

Na promociji će govoriti:

  • Prof. dr Mladen Vilotijević, recenzent
  • Prof. dr Milenko Kundačina, autor
  • Mr Mirjana Pajić, autor
  • Marina Drndarski, autor nagrađenog udžbenika na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, čija se biografija nalazi u Leksikonu
Pobednički roman 3. Čitalačkog maratona

Prvi put pred čitaocima naći će se pobednički roman trećeg Konkursa za neobjavljeni roman za mlade čitaoce u okviru akcije Čitalački maraton kao najnovije izdanje Izdavačke kuće „Klet”. U prethodne tri godine na konkurs je pristiglo preko 700 rukopisa, što pokazuje da je veliko interesovanje javnosti za ovu akciju. Svake godine odštampa se po pet romana, koji budu proglašeni najboljim od strane Stručnog i Glavnog žirija.

Na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstaviće se pobednica Dragana Knežević i njen sjajni roman za mlade Hotel „Milion zvezda” pisan jezikom tinejdžera i SMS poruka.

Promocija će se održati u četvrtak 24. oktobra 2019. godine u 15 časova u sali „Borislav Pekić”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama