Две школе у Чачку прекинула наставу због недоласка ученика

13 марта, 2020

Још једна школа у Чачку – средња Економска прекинула је данас наставу јер се у првој смени није појавио велики број ученика, рекао је директор школе Владан Ницовић.


Ницовић је рекао новинарима да је на рођендану ученика Гимназије који је прослављен током викенда у једном чачанском хотелу, на коме је била присутна и особа из иностранства код које је потврђен корона вирус, присуствовало и неколико ученика из Економске школе.

„Настава је прекинута након другог часа, јер су се од јутрос јављали родитељи деце која су такодје била на прослави 18. рођендана на коме је присуствовала и једна особа из иностранства којој је потврђен корона вирус. Тим ученицима је саветовано да буду у изолацији и да се обрате Заводу за јавно здравље“, рекао је Ницовић.

Он је додао да од 360 ђака колико их има у првој смени у Економској школи, на часове јутрос није дошло 85 ученика.

„Одлуку да прекинемо наставу донели смо превентивно и издат је налог да се изврши дезинфекција свих просторија у школи“, рекао је Ницовић.

Настава је јутрос прекинута и у Гимназији у Чачку јер више од половине ученика није дошло у прву смену.

Диркотр Гимназије Иван Ружичић рекао је новинарима да претпоставља да многи ученици нису дошли из страха због коронавируса, пошто су ученици једног одељења били на рођендану где се налазила и особа из иностранства, а код које је потврђено присуство коронавируса.

Тих 15 ученика Гимназије налази се у самоизолацији.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама