Dve škole u Čačku prekinula nastavu zbog nedolaska učenika

13 marta, 2020

Još jedna škola u Čačku – srednja Ekonomska prekinula je danas nastavu jer se u prvoj smeni nije pojavio veliki broj učenika, rekao je direktor škole Vladan Nicović.


Nicović je rekao novinarima da je na rođendanu učenika Gimnazije koji je proslavljen tokom vikenda u jednom čačanskom hotelu, na kome je bila prisutna i osoba iz inostranstva kod koje je potvrđen korona virus, prisustvovalo i nekoliko učenika iz Ekonomske škole.

„Nastava je prekinuta nakon drugog časa, jer su se od jutros javljali roditelji dece koja su takodje bila na proslavi 18. rođendana na kome je prisustvovala i jedna osoba iz inostranstva kojoj je potvrđen korona virus. Tim učenicima je savetovano da budu u izolaciji i da se obrate Zavodu za javno zdravlje“, rekao je Nicović.

On je dodao da od 360 đaka koliko ih ima u prvoj smeni u Ekonomskoj školi, na časove jutros nije došlo 85 učenika.

„Odluku da prekinemo nastavu doneli smo preventivno i izdat je nalog da se izvrši dezinfekcija svih prostorija u školi“, rekao je Nicović.

Nastava je jutros prekinuta i u Gimnaziji u Čačku jer više od polovine učenika nije došlo u prvu smenu.

Dirkotr Gimnazije Ivan Ružičić rekao je novinarima da pretpostavlja da mnogi učenici nisu došli iz straha zbog koronavirusa, pošto su učenici jednog odeljenja bili na rođendanu gde se nalazila i osoba iz inostranstva, a kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Tih 15 učenika Gimnazije nalazi se u samoizolaciji.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama