Dvojezična igračka za decu – uz Farmu stiču prva znanja o životinjama i uče prve reči na engleskom

25 oktobra, 2020

Igračke su veoma važan deo odrastanja svakog deteta. Za nas odrasle, prava je misterija taj poseban odnos koji deca imaju prema njima. Možete s puno ljubavi ući u prodavnicu i potrošiti pola plate na igračku kojom želite da obradujete dete, a da ona vrlo brzo završi u nekom ćošku dok se on igra starim dobrim kockicama ili jednostavno – boji.

Zato je važno da pokušate da pre izbora igračke za dete dobro razmislite o tome šta se sviđa baš samom detetu, a ne vama. Roditelji, tetke i strine ovo često brkaju, pa kupuju ono što su i sami želeli da imaju kad su bili deca.

Ali!

Tu se lako možete prevariti.

Nije isto igračka koja će se detetu svideti na prvi pogled jer je njegov omiljeni junak iz crtaća ili ima šljokice (a za tri dana završi na dnu kutije) i igračka kojom se dete možda neće odmah oduševiti, ali će se njom dugo igrati.

Takve su, recimo kocke ili plastelin. Još nisam videla dete koje je skočilo od sreće jer je dobilo kockice. Ali je to igračka kojom se, na kraju, obično radije i duže igraju.

Jedna od retkih igračaka koja ima i jedno i drugo je farma koja govori. Ona privlači pažnju deteta čim je ugleda i predstavlja alat za učenje kojim se dete dugo i rado igra.

Farma koja govori dolazi iz Chicco radionice i nije klasična igračka već dvojezična „sprava za učenje” brojeva, životinja, boja i reči – na srpskom i engleskom. Ovo je čini odličnim poklonom za decu već od godinu dana pa čak i do pet ili šest godina. 

Chicco Farma koja govori nudi mogućnost igranja na srpskom i engleskom jeziku, omogućava deci da razvijaju jezičke sposobnosti, pamćenje i koordinaciju pokreta.

Dete sluša, prepoznaje i ponavlja glasove podstaknuto ritmom muzike, učeći pri tome više od 50 zabavnih reči, pitanja i izraza, melodija i glasova životinja. Igračka ima više opcija za igru:

– Upoznaj životinje, boje i brojeve

– Slušaj stih i pronađi životinju

– Pronađi životinju ili broj ili

– Pritisni dugme za nova otkrića:

Kviz A – slušaj životinjske zvukove i prepoznaj ih

Kviz B – Slušaj pitanje i odgovori.

U ranom uzrastu deca imaju sposobnost da usvajaju velikom brzinom neverovatan broj reči, a da toga nisu ni svesni. Oni uče jezik kroz igru i samim tim ga usvajaju na potpuno drugačiji način u odnosu na odrasle. Njihovo učenje je spontano, nenametnuto i samim tim i mnogo produktivnije. A Farma koja govori je odlična podrška učenju ili, za manju decu, igračka koja će ih uvesti u svet engleskog jezika na zabavan način.

A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama