Едука: Деманти

25 априла, 2016

На нашу адресу стигао је деманти ИП Едука, који објављујемо у целини:
„Овом приликом демантујемо информацију дату у чланку ‘Корупција у продаји уџбеника’ аутора И. Мићевић, објављенога у Новостима 25. априла 2016, а пренетог на порталу Зелена учионица у коме се наводи да је издавачко предузеће Едука у ‘крајњем власништву немачког Клета’.
Нетачна је информација да је Издавако предузеће Едука у власништву било које друге издавачке куће. Едука је један од ретких преосталих домаћих издавача уџбеника, који на српском тржишту уџбеника постоји већ две деценије и који се за своје место у српским школама изборио високим квалитетом својих уџбеника. Пласирана неистинита информација која доводи у питање независно пословање наше куће, као и довођење имена куће у контекст корупције и монополизације, неоправдано и неаргументовано директно наносе штету угледу куће.”
Извињавамо се ИП Едука због преношења нетачне информације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Едука: Деманти"

  1. e каже:

    Sto anketa da uradite i na hiljadu načina da se bira izdavač udžbenika biće isto.Pojedini izdavači (izabrani) uložili su u udžbenike,osavremenili ih, angažovali autore,stručne osobe,vršili evaulaciju,pitali nastavnike,uvažili primedbe, štampali novo – bolje izdanje……Molim Vas podržite te izdavače a ne prozivajte ih.Nisu krivi nastavnici ako su izabrane knjige ovih izdavača.
    Izdavači su sami sebi obezbedili prvo ili 31 mesto.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама