Едукина издања за наставнике на Београдском сајму књига

Издавачка кућа Едука ће, као и претходних година, представити своја нова издања на предстојећем 64. међународном београдском сајму књига (20 – 27. октобар 2019.).

Поред актуелних Приручника за пројектну наставу, ту су и они за интегративну наставу који ће знатно олакшати наставницима свакодневни посао. Биће представљено и ново издање Зборника Час за углед као и тренутно једна од најпродаванијих књига за наставнике на свету.

У четвртак, 24.10.2019. године у Сали „Васко Попа” биће одржане промоције по следећем распореду:

у 12 часова

Приручник за пројектну наставу 2, Ђурђица Стојковић и Гордана Рацков. О приручнику ће говорити уредница Наташа Ковжан Кун

Приручник за интегративну наставу 1, Звонимирка Јовичић

Приручник за интегративну наставу 2, Александра Филиповић. 

О приручницима ће говорити уредница Снежана Лакета

Зборник Час за углед 5 разредна и предметна настава, као резултат Едукиног наградног конкурса Час за углед, О Зборнику ће говорити уреднице Јелена Журић, Снежана Лакета, Наташа Ковжан Кун и Ивана Милошевић

Еко календар – Љиљана Ђуровић

у 13 часова

ИЗОКРЕНИТЕ СВОЈУ УЧИОНИЦУ, Џонатан Бергман, Арон Самс. 

Дуго очекивано издање покретача и аутора концепта изокренуте учионице коначно налази пут до домаћих читалаца – наставника, од којих многи већ примењују овај иновативни модел рада.

О књизи ће говорити др Наташа Лалић Вучетић.

ШКОЛА И ДИСЦИПЛИНА – 9 НАЧИНА СУЧЕЉАВАЊА У РАЗВИЈАЊУ КУЛТУРЕ ОДГОВОРНОСТИ И ЕМПАТИЈЕ, Нејтан Мејнард, Бред Вајнстин

Тренутно једна од најпродаванијих књига за наставнике у свету на иновативан и избалансиран начин прилази проблему школске дисциплине, дајући практичне савете и употребљиве стратегије у контексту ситуација из стварног школског живота.

О књизи ће говорити познати психолог др Жарко Требјешанин.

УЧЕЊЕ И НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ – ВОДИЧ ЗА ПЛАНИРАЊЕ АУТЕНТИЧНИХ ЧАСОВА, Лиз Колб

Једна од најновијих књига у овој области укршта доказане наставне стратегије са употребом савремених технолошких алатки, помажући наставницима да начине корак ка истинском доприносу технологије у подучавању.