„Eksterna evaluacija je ponižavanje struke, profesora i učenika”

maj 26, 2016

Profesori tri srednje škole u Čačku odbili su da prime prosvetne inspektore Školske uprave, zbog čega pre podne nastava nije održana u Gimnaziji i Mašinskoj školi, dok je u Ekonomskoj školi nastava održana, ali bez prisustva prosvetnih inspektora.
ucionica (2)Adžić je rekao da je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji je SOČ član, prošle godine donela odluku da se prosvetni inspektori ne primaju na nastavu i da je SOČ jedini ostao dosledan toj odluci.
“Ove tri škole ostale su kao ‘poslednji Mohikanci’ na braniku prosvete, dosledno braneći dostojanstovo profesije. U pitanju je sukob mišljenja – nas koji smo svakodnevno u učionicama i njih koji vode sistem obrazovanja iz Minstarstva prosvete”, rekao je Adžić.
Prema njegovim rečima, nadzor nazvan “eksterna evaluacija”, koji sprovode prosvetni inspektori, ponižavanje je struke, profesora i učenika, “namet” obrazovne administracije kao “deo nekih projekata”, uz ocenu da ne doprinosi kvalitetu nastave.
“Ovo je osveta ministra prosvete čačanskim profesorima zato što su štrajkovali, jer dva dana pre kraja školske godine za maturante on šalje prosvetne inspektore. Ministar je prošle godine prilikom posete Čačaku obećao da će promeniti eksternu evaluaciju za koju je i sam rekao da nije dobro osmišljena, ali to nije uradio”, rekao je Adžić.
Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) Vladimir Adžić rekao je agenciji Beta da je za sutra u osam časova zakazan protest prosvetnih radnika ispred čačanske Gimnazije u znak podrške prosvetnim radnicima koji su danas odbili da prime inspektore.
Izvor: B92
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "„Eksterna evaluacija je ponižavanje struke, profesora i učenika”"

  1. JA kaže:

    Bravo Cacani.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama