Електронски упис у средње школе почиње сутра ујутру, лекарска уверења нису потребна

8 јула, 2020

Матурантима и родитељима у целој Србији ће сутра и у петак 9. и 10. јула, на порталу еУправа бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

Да би родитељ односно други законски заступник могао да покрене услугу, неопходно је да има креиран налог на том порталу, а услуга ће се налазити у делу Услуге-Образовање-еУпис у средњу школу и биће доступна од сутра у седам сати до петка у 15 сати.

Поступак уписа се одвија потпуно електронски и није потребно да ученици и њихови родитељи односно други законски заступници долазе у школу ради уписа, нити да прилажу било каква документа.

Евентуално, уколико се у школи утврди да је неки податак потребно проверити, накнадно се може доставити одређени документ, о чему ће родитељи такође бити обавештени.

Као подршка родитељима односно другим законским заступницима који уписују децу електронски преко портала еУправа од данас, осмог јула, у 12 сати на броју телефона 011/ 7350 557 на располагању је контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја који ће бити отворен до краја другог уписног круга.

Иако се због безбедносних здравствених услова препоручује да се упис обави електронским путем, и ове године ће постојати могућност уписа ученика доласком у школу, наводи се у саопштењу.

У том случају је, додаје се, потребно уз попуњену пријаву приложити и сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, као и уверење о положеном завршном испиту.

У току другог уписног круга, 13. јула од 7 до 15 сати ће такође бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

Без лекарских уверења

Упис ученика у средњу школу организује се у складу са мерама које су прописане од стране кризних штабова надлежних за територију којој припада школа, стоји на сајту Министарства просвете.

Због мера прописаних установама примарне медицинске заштите – домовима здравља, омогућен је упис ученицима који нису прибавили лекарско уверење за образовни профил у који су распоређени, уз обавезу да га доставе када се за то стекну услови.

Ученици који су желели да се упишу у средњу школу преко налога Канцеларије за е-управу, а то нису успели, јер немају лекарско уверење, упис треба да обаве директно у школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама