Ево како ће се одвијати настава од понедељка

24 септембра, 2021

Нa основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа други модел организације образовно-васпитног рада (комбинована настава), од понедељка 27. септембра 2021. године примењиваће се у VII и VIII разреду основних школа на територији четири локалне самоуправе.

То су Београд, Ваљево, Врање, Лесковац, Лајковац, Лебане, Прокупље, Уб, Чачак, Бајна башта, Велика Плана, Владичин Хан, Љиг, Крагујевац, Сјеница, Шабац, Ниш и Сремска Митровица.

Други модел комбиноване наставе примењиваће се од понедељка и у 7. и 8. разреду основних школа у Ивањици, Лајковцу, Ваљеву и Крагујевцу.

Остале основне и средње школе радиће по првом моделу, односно ђаци ће пратити директно наставу из школских клупа.

ТРЕЋИ МОДЕЛ наставе (ОНЛАЈН НАСТАВА) примењиваће се од понедељка, 27. септембра у СРЕДЊИМ ШКОЛАМА на територији три локалне самоуправе. То су Ивањица, Нови Пазар и Ужице.

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемиолошка ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковид-19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју одељења која су прешла на трећи модел наставе услед оболевања ученика.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Имајући у виду специфичност организације образовно-васпитног рада у школама за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом Тим за школе донео је одлуку да уколико се у одељењу код два ученика потврди инфекција SARS-CoV-2 вирусом, предлаже се прелазак на наставу на даљину у трајању од 10 календарских дана уз претходне обавезне консултације са родитељима ученика тог одељења.

Уколико су у појединим школама школска управа, као и стручни органи, уз консултације са Саветом родитеља и институтима/заводима за јавно здравље, проценили да епидемиолошка ситуација у школи дозвољава наставак непосредног образовно-васпитног рада, те школе могу уз појачану примену свих епидемиолошких мера, организовати непосредни рад као најбоље решење за ученике.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама