Европски суд правде донео је прошле недеље одулуку која се тиче вакцинисања деце

јун 28, 2017

Довољан доказ за повезивање вакцине са болешћу биће чињеница да је већи број људи у краћем периоду након вакцинације добио одређену болест коју раније није имао, наводе медији.

Наиме, како пише СНН, према одлуци највишег суда ЕУ, људи ће моћи да оптуже фармацеутске компаније да су им њихове вакцине узроковале болест чак и ако неће имати никаквих научних аргумената за то. Довољан доказ за повезивање вакцине са болешћу ће бити чињеница да је већи број људи недуго након вакцинисања развио одређену болест коју раније није имао.
Одлука је изазвала оштре критике бројних стручњака, како у Европи тако и у свету.
Ендрју Полард, професор дечје инфектологије и имунологије са Универзитета у Оксфорду за  је рекао да пресуда Европског суда није у складу с нормалним рационалним приступом анализи доказа. Упозорио је да она може угрозити програме вакцинације који сваке године широм света спасавају милионе живота.
Ова одлука додала је уље на ватру антивакцинализма. Познато је да антивакциналисти широм света упорно истичу да је аутизам последњих година у порасту, да је тај пораст у складу са порастом броја вакцинисане деце и да се аутизам обично код деце јавља непосредно након вакцинисања ММР-ом.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама