FBG: Hitno uvesti nasumično testiranje nastavnika i đaka

19 novembra, 2020

Forum beogradskih gimnazija uputio je danas dopis Ministarstvu prosvete u kojem je istakao da je zadatak Ministarstva da zaštiti zdravlje i živote nastavnika i učenika.

Foto: Canva

“S tim u vezi očekujemo od ministra Ružića da se na sednici Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba založi da se svim nastavnicima, kod kojih se pojavljuju blagi simptomi respiratornih infekcija omogući testiranje na Kovid 19 o trošku zdravstvenog osiguranja, kao i da se u gradovima koji se smatraju žarištima infekcije hitno uvede nasumično testiranje nastavnika i učenika.” – stoji u dopisu.

Prema informacijama kojima raspolaže Forum beogradskih gimnazija, prethodnih dana velikom broju nastavnika i učenika koji su pokušali da se testiraju na Kovid 19 sa blagim simptomima respiratornih infekcija to nije omogućeno, što bi posledično moglo ugroziti zdravlje ostalih učesnika u obrazovno vaspitnom procesu.

Forum beogradskih gimnazija smatra da, ukoliko država nije u mogućnosti da obezbedi gore navedeno, jedini način da se sačuva obrazovni sistem je hitan prelazak na onlajn nastavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "FBG: Hitno uvesti nasumično testiranje nastavnika i đaka

 1. Jelisaveta kaže:

  Da li ste vi uopšte normalni, čiju decu biste vi nasumično da testirate, pitaju li se roditelji nešto?

 2. Marko kaže:

  FBG?
  Ovo je strašno, dokle glupost doseže.Tamo neki forum beogradskih gimnazija, predpostavljam da su u tom forumu završili neku školu, traže nasumično testiranje djaka.
  Pa da bi se to sprovelo, potrebna je saglasnost roditelja.
  Ako nema saglasnosti roditelja, onda nije nasumično testiranje, već ciljano, dete čiji je roditelj dao saglasnost.
  Ako se izuzme saglasnost roditelja, onda je medicinska diktatura.

  Došlo vreme da čovek više ne sme da upotrebljava logiku, da slučajno ne bi povredio osećanja tantusima.

  FBG testirate se sami, udružite se sa sindikatima u obrazovanju, lobirajte da se otpočne štrajk.
  Pokažite deci, svojim primerom, da treba da se bore za svoja prava, a ne da se krijete iza dece.

 3. Ranko kaže:

  Zasto onda ne zatvorite skole i ovako deci nece trebati, kakva nasumicna testiranja, ljudi cekaju satima ispred ambulante a ovde moze

 4. Mladen kaže:

  Jednostavno, ko god ima simptome respiratorne infekcije ne dolazi u školu (nastavici, učenici). Očigledno danas ne postoji prehlada ili alergijska reakcija praćena pojačanom sekrecijom nosa. Budalština je tražiti na takav način testiranje iz razloga se može iskoristiti za nasumično testiranje decu. Na tako nešto budite sigurni da roditelji neće ostati nemi.Online nastava ne funkcioniše.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama