ФБГ: Преко 100 одељења у београдским гимназијама на онлајн настави

14 септембра, 2021

На сајту Форума београдских гимназија свакодневно се ажурира епидемиолошка ситуација у школама. Тако је, према данашњим подацима, у 14 гимназија на територији Београда за које ФБГ има податке, тренутно на онлајн настави укупно 104 одељења. За Четврту и Пету београдску гимназију, као и за гимназију у Обреновцу података нема.

“Форум београдских гимназија позива Министарство просвете, науке и технолошког развоја да заједно са Тимом за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа појача епидемиолошки надзор у београдским гимназијама.” – наводи се у саопштењу на сајту ФБГ.

С друге стране, медији данас најављују релаксирање мера у школама.

– Предлог дела Кризног штаба је да се релаксирају мере када су један или два ученика заражени – да у том случају цело одељење не прелази на онлајн. Како је на Кризном штабу констатовано, школе су се и до сада показале као безбедно место – изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић након седнице Кризног штаба одржане 11. септембра.

Александар Марков, председник Форума београдских гимназија, рекао је за Блиц да је за поменути предлог чуо из медија и да још увек није добио никакво званично обавештење од надлежних служби.

– Нисам сигуран да ли би то повећање било добро имајући у виду да су лекари прво донели одлуку да тај број буде на двоје деце – каже Марков.

Са овим се слаже и директорка Техничке школе Младеновац Снежана Благојевић.

– Не мислим да је добро да се тај број повећа. Ево и сада када је то на два ученика је ризично а замислите да то буде четири, вирус се брзо шири, тако да би у том случају убрзо дошло до још већег броја заражених међу ученицима – каже директорка и додаје да у овом тренутку не престаје да расте број позитивних на корона вирус међу ученицима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама