FBG: Preko 100 odeljenja u beogradskim gimnazijama na onlajn nastavi

14 septembra, 2021

Na sajtu Foruma beogradskih gimnazija svakodnevno se ažurira epidemiološka situacija u školama. Tako je, prema današnjim podacima, u 14 gimnazija na teritoriji Beograda za koje FBG ima podatke, trenutno na onlajn nastavi ukupno 104 odeljenja. Za Četvrtu i Petu beogradsku gimnaziju, kao i za gimnaziju u Obrenovcu podataka nema.

“Forum beogradskih gimnazija poziva Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da zajedno sa Timom za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola pojača epidemiološki nadzor u beogradskim gimnazijama.” – navodi se u saopštenju na sajtu FBG.

S druge strane, mediji danas najavljuju relaksiranje mera u školama.

– Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere kada su jedan ili dva učenika zaraženi – da u tom slučaju celo odeljenje ne prelazi na onlajn. Kako je na Kriznom štabu konstatovano, škole su se i do sada pokazale kao bezbedno mesto – izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba održane 11. septembra.

Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, rekao je za Blic da je za pomenuti predlog čuo iz medija i da još uvek nije dobio nikakvo zvanično obaveštenje od nadležnih službi.

– Nisam siguran da li bi to povećanje bilo dobro imajući u vidu da su lekari prvo doneli odluku da taj broj bude na dvoje dece – kaže Markov.

Sa ovim se slaže i direktorka Tehničke škole Mladenovac Snežana Blagojević.

– Ne mislim da je dobro da se taj broj poveća. Evo i sada kada je to na dva učenika je rizično a zamislite da to bude četiri, virus se brzo širi, tako da bi u tom slučaju ubrzo došlo do još većeg broja zaraženih među učenicima – kaže direktorka i dodaje da u ovom trenutku ne prestaje da raste broj pozitivnih na korona virus među učenicima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama