FBG traži ostavku direktora Šeste gimnazije

26 januara, 2023

Forum beogradskih gimnazija (FBG) uputio je danas pismo Radisavu Miliću, direktoru Šeste beogradske gimnazije pozivajući ga da podnese neopozivu ostavku. U tom dopisu iz FBG-a podsećaju da je svetosavska nedelja uobičajeno vreme kada prosvetni radnici međusobno razmenjuju čestitke, sumiraju utiske o postignutim rezultatima, a u javnosti se često ističe njihov značaj u obrazovanju mladih. Ali, napominju, ovih dana umesto čestitki dobijaju telegrame saučešća povodom smrti kolege Jovana Kneževića.

− Uvaženi direktore, verovatno nikada nećemo saznati da li nas je naš Joca napustio zbog akumuliranog stresa usled suspenzije pod kojom se našao, da li je iznenadna smrt posledica prevelikog davanja učenicima, ali smo duboko sigurni da tokom prethodnih meseci niste imali fer odnos prema kolegi koji je još za života postao legenda Šeste beogradske gimnazije − citat je iz pisma FBG-a Radisavu Miliću.

− Uvaženi direktore Miliću, prosvetna javnost, posle svega, očekuje da podnesete ostavku na mesto direktora Šeste beogradske gimnazije. Uvereni smo da da ćete svoj moralni kredo staviti ispred direktorske funkcije jer, posle svega što se desilo toliko dugujete kolegama, prosvetnoj javnosti i našem Joci − stoji u pismu FBG-a Radisavu Miliću, a prenosi Politika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "FBG traži ostavku direktora Šeste gimnazije

 1. Jana N. kaže:

  Direktor Milić je bio direktor i jedne osnovne škole , pre ove u kojoj je aktuelni direktor . Visoko profesionalan je u poslu , sjajan kolega i dobar je čovek . Svi znaju za profesora Jocu( Bog dušu da mu oprosti )da je na čudan način sprovodio vaspitnoobrazovne mere i da nije pružao mogućnost đacima da napreduju za vreme njihovog četvorogodišnjeg učenja matematike i Š.B.G. To jeste ne prihvatljiv metod i takav potez diskvalifikovanja je trebao da bude mnogo , mnogo ranije . Zašto bi direktor Milić otišao sa funkcije .❓Zašto bi on dao otkaz ❓Gde je njegova greška ❓Ne koristite slučajni događaj kao oružje protiv g. Milića . Što su svi ćutali sve ove godine i ako su znali da prof. Joca maltretira decu . Sve takve bi trebalo poslati u penziju ili otkaz . Sram vas bilo što ste do sada tolerisali i žmureli pred bolesnim ponašanjem sada već pokojnog Joce .

 2. Ivan kaže:

  Ubili su tog coveka.

  1. Mladen Maričić kaže:

   Hahahahahahahaah mozda ubica više nije mogao da živi sam sa sobom. Kakva idiotarija. Direktor da podnese ostavku jer je umro suspendovani profesor za koga postoje neopozivu dokazi( video zapisi) kako maltretira učenike krijući se iza priča kako samo tako mogu da nauče

 3. Marta Denić kaže:

  Zatvorite škole! Postale su užasna mučilišta i za decu i za prosvetne jadnike. Ko radi časno i pošteno, neće dugo izdržati.
  Diplome se ionaku kupuju na svakom ćošku, na trafici. Država je škole unizila, jer su obrazovani pretnja ovoj vlasti. Sa nepismenima je lako manipulisati! Škola nema više pravila, ni plana ni cilja. Zavladao je totalni haos, pa je najbolje zatvoriti ustanove znanja. Ovoj državi obrazovan čovek nije potreban. Zato svako željan znanja i napredovanja, treba da ide negde preko, među normalan svet!

 4. Bilja kaže:

  Direktor ga je i postavio na mesto profesora društvenog smera i smenio, zar ne? Znao je kakvi su mu kriterijumi. Igrao se s čovekom kako mu je u kom momentu odgovaralo

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama