Fondacija Novak Đoković: Hajde da zajedno otvorimo novi vrtić za 100 mališana u Nišu!

3 decembra, 2021

Pre nego što vam ove praznične sezone vaši kostimi superheroja postanu mali, zamolićemo vas da ih izvučete iz ormara, stresete sa njih prašinu, zategnete plašt – i krenete sa nama na jug! Koje god moći da imate – dobrodošle su!

Priključite se „Sezoni darivanja“ i podržite otvaranje vrtića za 100 mališana u Nišu.

Da li ste znali da u Srbiji tek svako drugo dete ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju? Kako bismo popravili ovu statistiku i podigli svest o značaju ulaganja u rani razvoj, naš tim već četvrtu godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja“. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do 8. januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje vrtića u Nišu. U ovom gradu postoji 1000 dece za koju nema mesta u vrtiću. Zbog toga smo odlučili da obnovimo oronulu zgradu Mesne zajednice „Božidar Adžija“ u opštini Medijana i otvoriti vrtić koji će upisati 100 nove dece u četiri radne sobe.

Prema rečima Jelene i Novaka i u skladu sa ciljevima održivog razvoja, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću, na šta će otvaranje novog vrtića direktno uticati:

„Bez obzira na još jednu izazovnu godinu za nama, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost, mnogi od njih nemaju pristup ranom obrazovanju, kako u selima – tako i u gradovima. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novog vrtića u Nišu koji će primiti ukupno 100 mališana. Za ovaj grad nas vezuju divne uspomene i srećni smo što ćemo, prikupljanjem sredstava i uz vašu pomoć, otvoriti prelep, savremen vrtić koji će omogućiti deci i njihovim porodicama da sanjaju velike snove! Hvala vam na podršci i poverenju. Idemo napred zajedno, u još jednu pobedu!“ – izjavili su Novak i Jelena Đoković.

Kako možete da se pridružite kampanji?

1. Donirajte

Klikom na ovaj link, možete podržati našu kampanju doniranjem, doprinoseći pritom ostvarenju želja mnogih Nišlija – #OneWishForNis. Pozovite prijatelje, porodicu, kolege i napravite od doniranja pravu malu avanturu – osim doniranja, možete osnovati svoj Fundraising tim ili se priključiti postojećem. Vaše malo njima može značiti mnogo! Ne zaboravite da nam uz donaciju i napišete par reči zašto ste izabrali da podržite našu kampanju i zašto je za vas značajno ulaganje u rani razvoj. Zajedno delimo važnu poruku za sve!

*Ako poslujete kao pravno lice na teritoriji Republike Srbije, pišite našem timu za odnose sa donatorima na giving@novakdjokovicfoundation.org i informišite se kako zvanično možete podržati našu kampanju.

2. Pošaljite SMS

Ukoliko niste obožavatelj onlajn doniranja, takođe možete donirati putem SMS-a. Za sve korisnike A1, Telenor i MTS mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

3. Podeli vest o našoj kampanji

Pratite priče iz Niša na našem blogu, FB, Tviteru, Instagramu, i LinkedInu. Podelite ih na svojim društvenim mrežama i pozovite prijatelje da se priključe. Ne zaboravite da na objavama tagujete naše profile i ostavite oznaku #OneWishForNis. Na taj način nam pomažete da širimo našu NDF porodicu i da se priče iz Niša daleko čuju.

Hvala vam na ukazanom poverenju svih ovih godina. Hajde da i ovog puta zajedno stignemo do cilja i da izgradimo bolju budućnost za više od 100 dece u Srbiji!

Autor: Fondacija Novak Đoković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama