Гест београдског писца одушевио многе – бесплатно прима двоје студената у свој стан

Знате онај осећај кад скролујете на друштвеним мрежама и чини вам се да сви деле само неке лоше вести? А онда се деси да налетите на објаву коју морате да прочитате два пута да бисте се уверили да сте добро разумели.

Књижевник Стефан Симић, Београђанин који живи надомак Калемегдана, одлучио је да је његов стан довољан да прими још два студента који би ту могли да живе, без икаквих трошкова.

“У стану где живим, у Београду, преко пута Калемегдана, имам једну собу која се не користи и тражим студенте или студенткиње, двоје људи, који би ту били, преспавали. Ослобођени су било каквих трошкова.” – пише у Стефановој објави на Фејзбуку.

Он каже да је стан велики и леп, а он живи у другом делу, на спрату.

“Жеља ми је да помогнем на тај начин, пошто сам и сам дошао из малог града, и није било лако. Када сам дошао у Београд, прве године студирања, потпуно бесплатно сам живео код легенде наше кошарке, Дуција Симоновића, а после код још неких пријатеља који су стали иза мене, тако желим да бар двоје младих људи подржим, годишње, на тај начин. Тј. и њихове родитеље, да бар око смештаја не морају да брину.”, каже Стефан.

Важно је само да су редовни студенти, одговорни, скромни.

“Према мени немају никакву обавезу, осим да се уљудно понашају.”

Па, ако познајете два таква студента, пошаљите им Стефанову објаву. А његов гест вредан дивљења упамтите.