Gest beogradskog pisca oduševio mnoge – besplatno prima dvoje studenata u svoj stan

14 januara, 2023

Znate onaj osećaj kad skrolujete na društvenim mrežama i čini vam se da svi dele samo neke loše vesti? A onda se desi da naletite na objavu koju morate da pročitate dva puta da biste se uverili da ste dobro razumeli.

Književnik Stefan Simić, Beograđanin koji živi nadomak Kalemegdana, odlučio je da je njegov stan dovoljan da primi još dva studenta koji bi tu mogli da žive, bez ikakvih troškova.

“U stanu gde živim, u Beogradu, preko puta Kalemegdana, imam jednu sobu koja se ne koristi i tražim studente ili studentkinje, dvoje ljudi, koji bi tu bili, prespavali. Oslobođeni su bilo kakvih troškova.” – piše u Stefanovoj objavi na Fejzbuku.

On kaže da je stan veliki i lep, a on živi u drugom delu, na spratu.

“Želja mi je da pomognem na taj način, pošto sam i sam došao iz malog grada, i nije bilo lako. Kada sam došao u Beograd, prve godine studiranja, potpuno besplatno sam živeo kod legende naše košarke, Ducija Simonovića, a posle kod još nekih prijatelja koji su stali iza mene, tako želim da bar dvoje mladih ljudi podržim, godišnje, na taj način. Tj. i njihove roditelje, da bar oko smeštaja ne moraju da brinu.”, kaže Stefan.

Važno je samo da su redovni studenti, odgovorni, skromni.

“Prema meni nemaju nikakvu obavezu, osim da se uljudno ponašaju.”

Pa, ako poznajete dva takva studenta, pošaljite im Stefanovu objavu. A njegov gest vredan divljenja upamtite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama