Grad Beograd ponovo subvencioniše udžbenike i kupuje tablete đacima

9 februara, 2022

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad nastaviti sa subvencionisanjem knjiga za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola i u za 2022. godini.

Prošle godine Grad je takođe obezbedio subvencije za kupovinu četiri udžbenika iz osnovnog paketa, odnosno srpski ili maternji jezik, svet oko nas, matematiku i izabrani strani jezik. Pomoć Grada iznosila je oko 5.600 dinara po učeniku, u zavisnosti od izdavača. Za iste predmete će subvencije biti obezbeđene i ove godine, samo što će isplata ići direktno izdavačima, umesto roditeljima.

– Novac za ovu subvenciju je već obezbeđen u budžetu Grada Beograda i ove godine će biti direktno uplaćen izdavačima, da bi udžbenici decu sačekali u školama. Na taj način izbegavamo gužve i nabavku knjiga po knjižarama – kazao je Vesić i zahvalio izdavačima i Ministarstvu prosvete na saradnji.

Za učenike od trećeg do šestog razreda, Grad Beograd je prošle godine obezbedio tablete. Tako će i ove jeseni, svi koji upisuju treći razred dobiti tablet računare.

Pored tableta, obezbeđen je i besplatni vaj-faj, te digitalni udžbenici, dok su laptopovi namenjeni za učitelje i nastavnike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Grad Beograd ponovo subvencioniše udžbenike i kupuje tablete đacima"

  1. Učenik kaže:

    A učenike sedmog i osmog razreda ništa?
    Nije fer neko ide tri godine u školu i dobije tablet, a neko osam godina i ništa.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama