Užice zadalo “domaći zadatak” ostalim gradovima – sredstva namenjena za novogodišnju proslavu usmerena na lečenje dece

2 decembra, 2020

Na sednici Gradskog veća doneta je odluka da grad Užice za predstojeće novogodišnje praznike neće organizovati proslave, koncerte, vatromet. Za kićenje grada biće utrošeno 1,2 miliona dinara, kao i prethodne godine, dok će sredstva namenjena za dodatno kićenje biti preusmerena za lečenje bolesne dece, stoji na sajtu ovog grada.

Prema rečima gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević sredstva u iznosu od 3 miliona dinara koja su bila namenjena za novogodišnje manifestacije, biće preusmerena na lečenje dece, odnosno pomoć deci za njihove operacije, kupovinu lekova i druge potrebe lečenja.

„Dogovor je da ovog puta u jednoj teškoj situaciji sa kojom se svi borimo, a to je pandemija koja nas je snašla, budemo humani i da Grad pokaže da misli na decu Užica. U prethodnom periodu Gradsko veće je razmotrilo šest podnetih zahteva za koje su opredeljene sume novca u vrednosti od 50 do 250 hiljada dinara.“

„Zahtevi će se podnositi nadležnoj komisiji koja će napraviti zdravstvene kriterijume i prioritete koji su u tom trenutku najvažniji za lečenje deca, a Gradsko veće donositi odluke o tome koji se zahtevi finansiraju. U budžetu za 2021. godinu, kao i prethodnih godina, postoji posebna pozicija za lečenje dece, tako da će suma novca biti mnogo veća od 3 miliona dinara“ istakla je gradonačelnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama