Гурнули дете у корито, сменили директора школе

4 октобра, 2019

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разрешио је дужности директора ОШ „Милоје Закић” у Куршумлији Радицу Јовић, на основу ванредног инспецијског надзора којим су утврђене повреде закона као последица пропуста директора да предузме радње и мере из своје надлежности.

ОШ „Милоје Закић” у Куршумлији (Фото Гугл)

Утврђено је да директор школе није спроводио мере за безбедност и заштиту деце и ученика и није предузимао благовремено одговарајуће мере у случајевима повреде забрана из члана 110-113. Закона, саопштено је из Министарства просвете.

Ванредним инспекцијским надзором утврђено је да је у преподневној смени за време великог одмора, ученик првог разреда гурнут од стране ученика у корито чесме које се налази у дворишту школе и био мокар. Нико од представника школе није обавестио надлежну Школску управу у року од 24 сата о догађају.

Насиље и злостављање, директор установе је у обавези да подносе пријаву надлежним органима, организацијама и службама и обавести Министарство, односно надлежну школску управу, у року од 24 сата, преноси Танјуг.

Ако се сумња да насилни догађај може да има елементе кривичног дела или прекршаја, директор обавештава родитеље и подноси кривичну пријаву надлежном тужилаштву, односно захтев за покретање прекршајног поступка надлежном прекршајном суду.

„Прикривање вршњачког насиља од стране запослених у било којој установи није дозвољено, а одговорна лица морају да сносе последице”, истиче министар Младен Шарчевић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама