Hari Poter – Magičan svet Hogvortsa usred Beograda

15 marta, 2023

– Ti si čarobnjak, Hari. – rekao je Hagrid i otvorio vrata najmagičnijeg sveta, i to ne samo zbunjenom Hariju Poteru već mališanima širom sveta. Čitali smo o čarobnim činima, štapićima, neobičnoj kvidič igri i Zabranjenoj šumi, upijali stranice knjiga i nestajali ispred ekrana gledajući omiljene junake kako se suočavaju protiv sila zla, bore se i pobeđuju.

Nije bilo teško zaljubiti se u neobičan svet čudesnih bića u kom bombone mogu imati ukus brokolija, gde su fotografije u novinama „žive“, portreti čarobnjaka spavaju, mogu da popričaju s vama ili čak i da vam se naljute. Želeli smo da i naša škola bude jednako uzbudljivo mesto, da nam pisma donose sove i da možemo da napravimo moćne napitke za ocenu.

Čarobnjački svet Harija Potera u Galeriji

A sada 26 godina nakon objavljivanja prvog romana o Hariju Poteru, svet Džoan K. Rouling oživeo je usred Beograda.

Platforma 9¾ – spremni za Hogvorts voz

Zamislite da ste nekom magijom prošli kroz „portal“ na platformi 9¾ i da ste se našli ispred čuvenog Horgvort ekspres voza. Ili da briljirate u bacanju nestašne Kvafl lopte? Ako se sećate Harijevog nespretnog otvaranja bala – sigurno da biste poželeli da bolje poznajete korake valcera, zar ne?

Zaigrajte valcer, maskirajte se u Rona Vizlija, Hermionu ili Dambldora, zavirite u Hagridovu kolibu i jednostavno zaronite u čudesan svet Harija Potera kao da ste u samom filmu ili između korica knjiga. Sve ovo je moguće u tematskim aktivnostima „Hari Poter: Istraži Hogvorts“ kroz Galeriju.

Koliko poznajte svet Harija Potera u stvari?

Znate li kako se zove onaj čije se ime ne spominje, na kom peronu se čeka voz za Hogvorts i ko uručuje personalizovano pismo odabranim đacima, budućim čarobnjacima? Ko je direktor najpoznatije čarobnjačke škole, koji profesor vodi Sliterin, a koji Grifindor? 

Anđelka Prpić sa sinom

Ako ste ushićeno već dali odgovore na ova pitanja, onda zasigurno treba da učestvujete u trivia kvizu u okviru manifestacije „Hari Poter – Istraži Hogvorts“ kroz Galeriju. Iskoristite priliku svakog vikenda da zablistate poput Harijeve Zlatne skrivalice i pokažete vrhunsko znanje o neobičnom svetu čarobnjaka.

I glumica Anđelka Prpić u magičnom svetu  

Oduševljenje čarobnim svetom Harija Potera ne izostaje ni kod dece, ni kod odraslih. Tako je i naša poznata glumica Anđelka Prpić sa sinom Jakšom krenula u ovu istinski filmsku pustolovinu:

„Kao veliki ljubitelj knjiga i filmova o Hariju Poteru, veoma sam srećna što se jedna ovakva manifestacija svetskog ranga, kao što je Hari Poter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju, dešava u Beogradu, i to baš u našem najvećem šoping centru u regionu, koji Jakša i ja obožavamo da posećujemo. Ovo je jedinstvena i retka prilika, čak bih rekla i prava privilegija, da doživimo magični svet Harija Potera uživo! Nas dvoje smo se do te mere predali istraživanju Hogvorts tematskih aktivnosti, u kom je sve tako verno prikazano, da sam u jednom trenutku pomislila da se nalazimo usred filma. Jakša je naročito oduševljen Hagridovom kolibom, koja nije bez razloga jedna od najposećenijih lokacija. Pozivam sve obožavaoce Harija Potera da obavezno posete ovaj Čarobnjački svet u Galeriji do 9. aprila, a pozivam i roditelje da zajedno sa svojim klincima dođu i učestvuju u brojnim tematskim aktivnostima, jer verujem da će oni posebno uživati“.

Vrata ovog jedinstvenog svetskog događaja Hari Poter: Istraži Hogvorts kroz Galeriju, otvorena su za posetioce najvećeg šoping centra u regionu od petka 10. marta do nedelje 9. aprila. Deca i odrasli imaće priliku da u okviru aktivacije istraže očaravajuće tematske sadržaje inspirisane kultnim scenama iz čuvenog serijala filmova o Hariju Poteru. Sadržaji će biti dostupni posetiocima od 13 časova do 21 čas, bez mogućnosti zakazivanja termina, na tri lokacije: Kula trg u prizemlju, Savski trg i Gradski trg na 1. spratu. Radno vreme Galerije je svakog dana od 10 do 22 časa.

Ulaz u tematske aktivnosti „Hari Poter: Istraži Hogvorts“ kroz Galeriju je slobodan za posetioce i porodice koje čine do četiri člana, uz račune u iznosu od 5.000 dinara skenirane na Galerija aplikaciji (pojedinačno ili zbirno) za kupovine iz Galerije obavljene u jednom danu, tokom perioda trajanja manifestacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama