Хумани средњошколци пекли палачинке да скупе новац за лечење малог Оливера

19 новембра, 2020

У Угоститељско-туристичкој школи у Београду, на часу одељенског старешине се пре неколико дана говорило се о теми хуманости, о томе колико је данас људи и деце који болују од тешких болести, а чије лечење зависи од хуманости других људи.

“Говорили смо о начинима на које људи помажу, о томе шта за њих значи тај износ од 200 динара, колико кошта један смс чијим слањем помажемо лечење болесног детета. Сви су се сложили да би увек помогли да се спасе нечији живот, кад би били у прилици. Онда су почели да размишљају на који начин би сами могли да допринесу, с обзиром на то да су ђаци и немају своје приходе. Тако су и дошли на ову сјајну идеју која их је ујединила. Сви су били толико узбуђени” – каже њихова разредна, која је желела да остане анонимна јер, како каже, идеја је потекла од деце.

А идеја је следећа: 19.11. биће дан палачинки у школи. Ђаци поменутог одељења који похађају смер за кувара, пећи ће палачинке и продавати их другим ученицима школе. Сакупили су новац за састојке и данас реализовали ову дивну идеју. Уз поштовање свих прописаних мера, наравно.

Палачинке су се распродали а сав новац који су сакупили биће уплаћен за лечење једногодишњег Оливера Пал Гајодија, који болује од ретке болести СМА тип 1.

Браво, децо! Ви сте нада да ће на крају ипак све бити добро…

И да, не заборавимо – ако ви можете и желите да помогнете Оливеру да после девет месеци изађе из болнице и врати се својој породици, пошаљите 848 на 3030. Учинићете велику ствар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама