И друга в.д. директорка ООШ “Владислав Рибникар” поднела је оставку

Олга Митровић, в.д. директорка београдске Огледне основне школе “Владислав Рибникар” у којој се 3. маја догодило масовно убиство, више није на тој функцији, сазнаје портал Нова.

 

Како се наводи на сајту Нова, она није могла да поднесе притисак с којим се свакодневно суочавала на том радном месту и после нешто више од два месеца поднела је оставку. С друге стране, министарка просвете у техничком мандату Славица Ђукић Дејановић тврди да се Митровићева повукла с директорске позиције из “здравствених разлога”.

„Учитељица Олга није могла да издржи притисак и бахатост појединих родитеља. Она је дуго година запослена у ‘Рибникару’. Одличан је предавач и педагог. Школа више није као што је била, самим тим ни та фотеља више никад неће бити иста. Свако ко дође на ту позицију свесно улази у осињак да се бори за опстанак“, тврди један од родитеља ове школе.

„Ситуација је јасна, нико неће да руководи том школом. После прве в. д. директорке, а сад и Олге, питање је да ли ће се наћи неко трећи ко ће доћи на то место. Једино ако Министарство не натера неког просветара да седне у ту фотељу. Школа ће се затворити, видећете. 3. мај и даље траје, држава то не схвата, Министарство се прави да се настава нормално одвија, а више ништа није нормално. Ово је крај школе, запамтите шта сам вам рекла“, навела је за Нова портал мајка једне убијене ученице.

Министарка у техничком мандату Славица Ђукић Дејановић потврдила је информацију да в. д. директорка ОШ „Владислав Рибникар“ Олга Митровић више неће обављати ту функцију, али она тврди да су разлози њене оставке здравствене природе.

Цео текст: Нова