Идентификован дванаестогодишњак који је школама слао лажне дојаве о бомбама, родитељима кривичне пријаве

Припадници Mинистарства унутрашњих послова идентификовали су дванаестогодишњака који је слао дојаве о наводно постављеним експлозивним направама на београдски Аеродром „Никола Тесла“ и у више школа у Србији, саопштио је МУП.

Полиција је у Београду извршила претрес стана и других просторија дванаестогодишњака, поводом већег броја претњи о наводно постављеним експлозивним направама, упућених 29. фебруара и 1. марта ове године, Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду, ОШ „14. октобар“ у Лозници, Средњој школи у Кладову, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, ОШ „Владимир Роловић“, Гимназији „Патријарх Павле“ и ОШ „14. октобар“, све у Београду.

Утврђено је да је овај дванаестогодишњи дечак путем сервиса електронске поште слао поруке претеће садржине, чиме је угрозио безбедност већег броја деце и грађана у Републици Србији, као и функционисање београдског аеродрома, стоји у саопштењу које је издао МУП.

Приликом претреса су пронађени и докази о слању већег броја претњи.

С обзиром на чињеницу да је извршилац дете млађе од 14 година које по закону нема кривичну одговорност, против родитеља ће бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело запуштање и злостављање малолетног лица.