Истините чињенице које делују лажно

На први поглед ових 15 чињеница делује апсолутно лажно, али су заправо потпуно истините. Припремите се да будете изненађени.
1.Постоји више дрвећа на земљи него што постоји звезда у нашој галаксији.

2. Kомпанија Нинтендо је основана 1889. године.
3. Постоји више тигрова у заточеништву у Тексасу него што их је остало у дивљини.
4. Облак може бити тежак скоро 500.000 килограма.
5. Једно пиле је живело 18 месеци без главе.
6. Гренландска ајкула има животни век до 400 година.
7. Сједињене Америчке Државе су у Другом светском рату направиле бомбу која је користила слепе мишеве. Ово је било замишљено тако што су слепи мишеви носили мала запаљива пуњења и били су испаљивани из бомбе у ваздух, што би проузроковало да лете и раштркају се по различитим зградама у том подручју. Пуњења би потом експлодирала и запалила све зграде. Ово је било тестирано и показало се веома ефикасним.
8. Најхладније место у универзуму за које знамо налази се… на Земљи!
Свемир дефинитивно може бити хладан, али никако хладан као температуре постигнуте у лабораторијама на Земљи. Наиме, температуре никад неће бити хладније од 2,7 степена изнад апсолутне нуле, због космичке микроталасне позадине, односно зрачења преосталог од Великог праска.
Дакле, најхладнија тачка у нама познатом универзуму налази се у Националном инситуту за стандарде и технологију у Kолораду (САД). Пре неколико месеци тим у овом институту успео је да смањи температуру приликом једног експеримента на само 360 микрокелвина, што је само мали део степена изнад апсолутне нуле. Ово је неколико хиљада пута хладније од температуре која је могућа у свемиру.
9. У Совјетском Савезу пробали су да спроведу програм у коме су делфини обучени за саботажу. Покушали су да тренирају делфине да убијају људе оружјем и уништавају подморнице бомбама.
10.Ћурке могу да се размножавају без парења. Ова појава се зове партеногенеза.
11.Kолибри птице имају невероватно брз метаболизам, што значи да су увек само неколико сати удаљени од умирања од глади.
12.Мантис шкампи имају најбржи ударац на свету који може постићи исто убрзање као метак калибра 22. Приликом њиховог ударца, вода се помера тако брзо да се формирају мали вакууми који се зову кавитацијски мехурићи. Ови мехурићи се одмах руше, а сила тог рушења изазива други талас и чак ствара светлост и топлоту.
13.У Француској је последња особа погубљена на гиљотини 10. септембра 1977. Поређења ради, то се десило након што је изашао филм Звездани ратови: нова нада (25. мај 1977. године).
14.Шибице су измишљене тек након што је измишљен упаљач.
15. Једнорог је званична животиња Шкотске.
 
Извор: edutelevision.com