Zbirke za pripremu male mature – posebno za svaki od sedam predmeta

23 januara, 2023

Završni ispit za učenike osnovnih škola se bliži i početak drugog polugodišta je pravo vreme da se ozbiljnije krene u pripremu za malu maturu. Zbirke zadataka osmacima mogu biti dobar vodič i pouzdan pokazatelj znanja.

Kao što je već poznato malim maturantima i njihovim roditeljima, ove godine završni ispit biće drugačiji. Pored srpskog jezika i matematike koje će morati da polaže svaki osmak, umesto kombinovanog ispita koji je obuhvatao gradivo iz čak pet predmeta, sada će maturanti birati jedan od pet ponuđenih – biologiju, fiziku, hemiju, istoriju ili geografiju.

Kreativni centar potrudio se zbog toga da, umesto jedne zbirke za kombinovani ispit, napravi čak pet – za svaki predmet posebno. Tako se u ponudi ove izdavačke kuće može naći sedam zbirki za pripremu male mature za školsku 2022/2023. Izborom tri zbirke – za srpski, matematiku i treće zbirke za predmet koji je dete izabralo da polaže, ostvarujete 30% popusta na ukupan iznos.

Ovo će znatno olakšati pripremu završnog ispita osmacima, a uz to će se učenici usmeriti ka radu onom predmetu koji ih najviše interesuje.

Važno je da učenik napravi plan i radi redovno jer je kontinuitet u radu veoma bitan. Roditelji mogu savetovati svom osmaku da temeljno prelazi jednu po jednu oblast i samostalno uradi sve zadatke, od lakših ka težim. Takođe, treba da ga ohrabre rečima da nema razloga za tremu i strah ako kroz dobru pripremu stekne samopouzdanje.

Sedam zbirki Kreativnog centra iz edicije „Vežbam za malu maturu“

Ove zbirke pomoći će učenicima da obnove pojmove ključne za razumevanje gradiva, da unaprede znanje koje treba da ponesu iz osnovne škole i da se uspešno pripreme za polaganje male mature. Sve zbirke organizovane su na sličan način. Zadaci su raspoređeni po oblastima, a u okviru svake oblasti podeljeni su u tri nivoa postignuća: osnovni, srednji i napredni. Na kraju svake zbirke nalaze se rešenja svih zadataka, odgovarajuće šifre standarda uz rešenja, kao i lista svih standarda za kraj obaveznog obrazovanja za dati predmet.

Zbirke za biologiju, fiziku, hemiju, geografiju i istoriju sadrže po 250 zadataka dok su zbirke za matematiku i srpski jezik obimnije – zbirka za srpski jezik obuhvata 420 zadataka, a za matematiku 786. Pored toga, u zbirci za matematiku na početku svake oblasti nalazi se kratak podsetnik, dok se na kraju svake oblasti nalaze dva testa za proveru usvojenosti znanja.

U toku je akcija Kreativnog centra u okviru koje je odobren popust od 30% za kupovinu tri zbirke iz edicije Vežbam za malu maturu.

Akcije važe na sajtu www.kreativnicentar.rs i u knjižarama Kreativnog centra: Makedonska 30, Beograd; Uroša Martinovića 12, Novi Beograd; Sinđelićev trg 19, Niš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama