Збирке за припрему мале матуре – посебно за сваки од седам предмета

23 јануара, 2023

Завршни испит за ученике основних школа се ближи и почетак другог полугодишта је право време да се озбиљније крене у припрему за малу матуру. Збирке задатака осмацима могу бити добар водич и поуздан показатељ знања.

Као што је већ познато малим матурантима и њиховим родитељима, ове године завршни испит биће другачији. Поред српског језика и математике које ће морати да полаже сваки осмак, уместо комбинованог испита који је обухватао градиво из чак пет предмета, сада ће матуранти бирати један од пет понуђених – биологију, физику, хемију, историју или географију.

Креативни центар потрудио се због тога да, уместо једне збирке за комбиновани испит, направи чак пет – за сваки предмет посебно. Тако се у понуди ове издавачке куће може наћи седам збирки за припрему мале матуре за школску 2022/2023. Избором три збирке – за српски, математику и треће збирке за предмет који је дете изабрало да полаже, остварујете 30% попуста на укупан износ.

Ово ће знатно олакшати припрему завршног испита осмацима, а уз то ће се ученици усмерити ка раду оном предмету који их највише интересује.

Важно је да ученик направи план и ради редовно јер је континуитет у раду веома битан. Родитељи могу саветовати свом осмаку да темељно прелази једну по једну област и самостално уради све задатке, од лакших ка тежим. Такође, треба да га охрабре речима да нема разлога за трему и страх ако кроз добру припрему стекне самопоуздање.

Седам збирки Креативног центра из едиције „Вежбам за малу матуру“

Ове збирке помоћи ће ученицима да обнове појмове кључне за разумевање градива, да унапреде знање које треба да понесу из основне школе и да се успешно припреме за полагање мале матуре. Све збирке организоване су на сличан начин. Задаци су распоређени по областима, а у оквиру сваке области подељени су у три нивоа постигнућа: основни, средњи и напредни. На крају сваке збирке налазе се решења свих задатака, одговарајуће шифре стандарда уз решења, као и листа свих стандарда за крај обавезног образовања за дати предмет.

Збирке за биологију, физику, хемију, географију и историју садрже по 250 задатака док су збирке за математику и српски језик обимније – збирка за српски језик обухвата 420 задатака, а за математику 786. Поред тога, у збирци за математику на почетку сваке области налази се кратак подсетник, док се на крају сваке области налазе два теста за проверу усвојености знања.

У току је акција Креативног центра у оквиру које је одобрен попуст од 30% за куповину три збирке из едиције Вежбам за малу матуру.

Акције важе на сајту www.kreativnicentar.rs и у књижарама Креативног центра: Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12, Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама