Избор радног стола и столице за ђака – на шта треба да обратите пажњу

3 августа, 2021

Куповина првог радног стола један је од најважнијих психолошких момената на почетку школовања за свако дете. Веома је важно да дете учествује у избору јер ћете му на тај начин подићи самопоуздање и почетак школовања осетиће као тренутак када и оно само постаје велико и почиње да доноси неке важне одлуке.

Како деца расту, домаћи задаци постају све већи део њихових живота. Проводе значајан део свог времена изван школе за радним столом, учећи, цртајући, радећи домаће задатке…

Радни сто је место где деца могу радити у тихом и организованом окружењу које ће представљати основу за стицање радних навика.

У наставку вам нудимо неколико смерница како бисте знали на шта треба обратити пажњу приликом куповине дечјег радног стола.

Учење за трпезаријским столом – НЕ

Веома је битно да висина радног стола и столице буду прилагођени узрасту детета. Учење за столом у трпезарији није адекватно решење. Трпезаријске столице су обично превисоке и превише дубоке за децу, те вам саветујемо да се определите за анатомске дечје столице које су намењене за правилно држање леђа и врата. Висина стола такође може довести до повећане напетости у пределу врата и рамена.

Побрините се да детету лактови буду у нивоу радног стола када седи за њим. Рамена треба да буду опуштена и равна, и треба да буде у стању да делимично ослони подлактице на сто. Наслон столице мора да пружа добру потпору целим леђима. Бедра треба да буду паралелна са подом, са стопалима која додирују земљу или су ослоњена на ослонац за ноге.

Простор за одлагање

Још једна ствар на коју треба обратити пажњу при куповини јесте да радни сто треба да има довољно простора за одлагање разноврсног школског прибора. То ће помоћи деци да одрже радно подручје организованим и уредним. А добро организован радни простор омогућава деци да се усредсреде на свој рад.

У салону намештаја Urban-line пронашли смо велики избор радних столова и столица за децу и младе бренда CILEK.

У склопу сваке колекције дечјих соба, CILEK нуди два модела радног стола: мањи и и већи пружајући тако могућност да одаберете сто према величини расположивог простора. Поред дечјег радног стола опционо се може набавити одговарајућа полица за радни сто, која се шрафи на радни сто и пружа додатни простор за одлагање књига и школског прибора.

Радни столови за девојчице су рађени у нежним тоновима розе боје, белој боји са романтичним детаљима, у текстури дрвета брезе или комбинацији тонова беле боје и боје малине.

Радни столови за дечаке могу имати интересантне облике. Па тако постоји дечји радни сто Ајкула са зубима који могу светлети пружајући додатно осветљење. Или, радни сто из колекције Champion Racer који ће створити угођај као да седите за воланом Ферарија.

У настојању да прати савремене трендове у развоју технологије и захтеве младе генерације, CILEK је креирао серију „паметних“ радних столова. Сваки CILEK радни сто за децу и тинејџере садржи отвор са поклопцем за провлачење каблова за рачунар. Поједини радни столови поседују интегрисане звучнике, USB улазе, Bluetooth конекцију и систем осветљења радне површине. Све ове додатне погодности доносе додатни конфор и олакшавају рад на домаћим задацима и учење, које данас, ипак, није могуће замислити без коришћења смарт уређаја.

За тинејџере и младе

Посебну линију радних столова представљају радни столови за младе. Радни столови за младе модерног су дизајна у белој боји, у текстури дрвета или комбинацији текстуре дрвета и црне или браон боје. Радни столови за младе дизајнирани су тако да у потпуности испуњавају њихове захтеве у естетици и дизајну. Обилују мноштвом интересантних и практичних детаља, који повећавају функционалност радног стола и боље искоришћење простора. Ту су кукице за качење торби, кожне ручке, кожна кеса на бочној страни радног стола за одлагање, простор за одлагање оловака и других ситница, полице и практичне преграде.

Дечји столови занимљивог дизајна и веселих боја често привлаче децу. Што је сто интересантнији – већа је и њихова жеља да више времена проводе за истим. Али, није ствар само у дизајну. Дизајн ће дете привући у први мах, а удобност и функционалност су заправо разлози због којих ће волети да учи баш за радним столом, а не на неком другом месту.

Зато обратите пажњу и на материјал од кога је израђен дечји радни сто, посебно на завршни слој површине стола, који треба да буде израђен од нетоксичних материјала и отпоран на гребање.

И на крају, не заборавите осветљење (ако сте одабрали онај Ајкула сто са светлећим зубима, онда сте добили 2у1). Добра ЛЕД столна лампа обезбеђује сталан и стабилан извор светлости који не трепери и самим тим је и одсјај мањи.

Два модела радних столица

Салон намештаја Urban-line нуди и велики избор радних столица. CILEK столице су анатомског облика и препоручују се за правилно држање леђа и кичме.

Столице су веселих боја, од романтичних са цветним дезеном, преко модерних са правим линијама, уклопивих у различите ентеријере, до столица потпуно иновативног дизајна које ће тинејџери обожавати.

У њиховој понуди пронаћи ћете два модела столица:

Столице са дрвеним или металним ногама које су фиксне, те стога веома стабилне и удобне.

Столице које поседују гасни амортизер који омогућава подешавање одговарајуће висине, са лако покретљивим точкићима који олакшавају премештање столице по поду.

Свака колекција дечијих соба бренда CILEK има један или два модела полица за књиге које се по дизајну уклапају у тематске колекције. Полице за књиге су дизајниране са системом отворених или затворених полица. Затворене полице пружају могућност да на њих одложите ствари за које не желите да буду видљиве, или желите да их заштитите од прашине.

Димензије полица за књиге су пажљиво осмишљене, и дају вам могућност да комбинујете једну или више полица, у зависности од расположивог простора.

У сваком случају, ако ове године уређујете радни простор за дете, сада знате на шта треба да обратите пажњу, а остале корисне информације потражите на следећим линковима:

www.urbanline.rs/decije-sobe

www.urbanline.rs/deciji-radni-stolovi

www.urbanline.rs/decije-stolice

www.urbanline.rs/police-za-decije-radne-stolove

www.urbanline.rs/decije-police-za-knjige

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама