Изостанци са часова од наредне године правдаће се преко интернета?

23 новембра, 2016

Oсим приjаве новорођенчади, замене старих здравствених књижица, грађани Србиjе могли би већ наредне године да преко националног портала еУправа од куће плаћаjу порез, ваде уверење да су служили воjску, региструjу возило, али и, што jе можда куриозитет, правдаjу изостанак свог детета из школе.
Kако jе у изjави за новинаре наjавио директор Дирекциjе за електронску управу Душан Стоjановић, циљ jе да грађани што лакше завршаваjу административне послове и да не губе време испред шалтера.
Према његовим речима, еУправа би требало да успостави jош неколико сервиса попут плаћања платним картицама на том порталу, регистрациjе возила, заказивања термина и плаћања за добиjање личних докумената.
“Kомуницирали смо и по питању е-оправдања, система коjи нам су предложили представници шведске амбасаде”, изjавио jе Стоjановић.
Пошто порталу еУправе можете приступити само ако сте пунолетни, то смањуjе могућност злоупотребе, пошто ће моћи да га користе само родитељи и да тако наjављуjу изостанак деце из школе.
“Tаj сервис има перспективу, али о томе jош нисмо конректно разговарали”, рекао jе Стоjановић.
Додао jе и да jе после 11 месеци броj налога на еУправи готово утростручен и да тренутно има више од преко 30.000 активних корисника.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "Изостанци са часова од наредне године правдаће се преко интернета?

 1. milutin vuckovic каже:

  Vise necemo smeti ni da ih upisujemo punim imenom i prezimenom vec samo pod sifrom ,da nam Sabic nebi dao ukor.

  1. Modesty каже:

   Ja bih samo da “lajkujem” prethodni :)))))

 2. Jasna каже:

  “…циљ jе да грађани што лакше завршаваjу административне послове и да не губе време испред шалтера.”
  Slažem se sa ovim ciljem. Teško nama ako ministar i drugi stručnjaci smatraju da je pravdanje izostanaka – ADMINISTRATIVNI POSAO I GUBLJENJE VREMENA!!!
  Šalteri služe da dobijemo neko obaveštenje ili dokument. A jel škola šalter da se dobije svedočanstvo (diploma) pa da se ide na sledeći šalter?!
  Zemljo moooooojaaaa!

  1. Gorjana каже:

   Bas tako…kako koji dodje sve gori i gori ministar sa sve bajnijim idejama i izjavama…”gubljenje vremena”…kukuku…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама