ИЗВИНИТЕ, ДЕЦО, ШТО ЗА ВАС НИKО НЕ ЗНА Млади математичари донели 6 медаља са Олимпијаде у Бразилу

26 јула, 2017

 
Они су се по доласку на аеродром захвалили свима који су омогућили припреме
Чланови математичке екипе Србије која је на 58. међународној математичкој олимпијади у Бразилу однела четири сребрне и две бронзане медаље, вратили су се у уторак вече из Рио де Жанеира у Београд.

Они су се по доласку на аеродром захвалили свима који су омогућили припреме и истакли да се надају још бољим резултатима следеће године.
Ученик другог разреда Алекса Милојевић, који је ове године освојио сребрну медаљу, захвалио је свима који су омогућили припреме, процес селекције и финансијску подршку за одлазак на такмичење истакавши да се српска екипа „очигледно“ добро спремала.
„Олимпијада сама по себи није никада лако такмичење. Такмичите се са више од 600 људи из целог света који су се спремали исто као и ви читаве године да дођу и да ту одмере знање са вама. Ми смо се очигледно добро спремали, наши резултати то показују. Наставићемо да радимо наравно и следеће године ћемо се потрудити да остваримо још веће резултате“, рекао је Милојевић.
Добитница бронзане медаље Ивана Иванчић истакла је да је љубав према ономе што ради оно што је довело до медаље и рекла да се нада још бољим резултатима следеће године.
Чланови Државне комисије за такмичења из математике на аеродрому су истакли да се да Kомисија труди да сваке године уведе побољшања у систем такмичења наводећи да је то био случај и ове године као и да је њима као вођама било задовољство да учествују, иако је по обиму то био велики посао што је био додатни разлог за радост.
Чланови комисије су истакли да се надају још бољим резултатима следеће године за шта постоје основе с обзиром на то да од шест чланова српске екипе, њих петоро остаје у конкуренцији за следећу годину.
Фото: Танјуг
Извор: Пиплметар/Агенције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "ИЗВИНИТЕ, ДЕЦО, ШТО ЗА ВАС НИKО НЕ ЗНА Млади математичари донели 6 медаља са Олимпијаде у Бразилу

 1. Ljiljana каже:

  I sta je poenta ovog teksta ??? I dalje se ne zna ko su ti mladi i vredni ljudi – nema njihovih imena u tekstu.
  Umesto da stavite slike sa imenima i prezimenima – vi napisete naslov: ‘ Izvinite, deco…’ Mislim da bi autor teksta prvi trebalo da se izvini i deci i citaocima…

  1. Marina каже:

   U pravu ste! Ja sam usla da vidim ko su i odakle su ova pametna deca! Kad ono nikakvih informacija nema.

 2. Natasa каже:

  Bravo deco!
  Pa znate kako danas je sve tabloidno, a ova deca mozda nemaju profil na instagramu, pa nisu imali odakle da im uzmu slike.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама