Јанковић: Што се короне тиче, ситуација у школама врло добра

Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) каже за Курир да је тренутна ситуација што се короне у школама тиче врло добра, али је, како наводи, за очекивати да ће за месец дана доћи до погоршања и да ће зимски распуст почети нешто раније.

– Ове недеље је у школама као да нема короне – сви иду у школу и часови су 45 минута, али то сигурно неће дуго трајати и за очекивати је да распуст буде нешто раније, око католичког Божића. Међутим, ми смо већ јесењи распуст продужили за три дана и ти дани морају да се надокнаде.

Школску годину можемо продужити највише недељу дана зато што у супротном нећемо имати довољно времена да спроведемо све потребне процедуре у вези са малом матуром, матурским испитима и пријемним испитима. Тако да, претпостављам да све што буде прешло преко тих недељу дана ће морати да се надокнађује било суботом или са више часова дневно – каже Јанковићева и додаје да очекује да ће план надокнаде часова бити, уз сагласност министарства, препуштен школама.

Извор: Курир