ЈАВНА МОЛБА родитеља страдале и повређене деце из „Рибникара“: Укините Анкетни одбор

21 јула, 2023

Адвокатица Зора Добричанин Никодијевић рекла је за Информер телевизију да родитељи рањене и убијене деце у трагедији која се догодила у ОШ “Владислав Рибникар”, траже да се укине Анкетни одбор.

Foto: Sputnjik

– Ми смо за викенд сазнали да је формиран Анкетни одбор који ће се бавити случајевима у ОШ “Владислав Рибникар” као и случајем из Младеновца. То је узнемирило и нас адвокате и породице. То нас је узнемирило јер би се лаици бавили овим случајем и угрозили би доказе и сведочења тако да не би били употребљиви – рекла је Добричанин Никодијевић и додала да се истина утврђује на суду, а не у Народној Скупштини.

Како је истакла, родитељи су 24 сата дневно у контакту са органима гоњења, и све што им падне на памет да се испита предложе, а надлежне институције стварно излазе у сусрет.

Никодијевић је у програму прочитала и званични захтев родитеља.

“Поштовани,

Народна Скупштина је образовала Анкетни одбор који је оформљен ради утврђивања пропуста и одговорности лица који су довели до стравичних масакра. Пуномоћници породица страдале и повређене деце, као и сами чланови породица, нису сагласни са радом Анкетног одбора. Међу нама постоји бојазан да би постојање Анкетног одбора могло да угрози истрагу, јер би докази могли да изађу у јавност пре завршетка суђења. Тачније, могли би да буду испитивани сведоци, као и да испливају докази пре завршетка суђења. Иако је иницијатива ради утврђивања пропуста, као и утврђивања одговорности лица који су довели до трагичних убистава, подржана од стране породица, у овом тренутку рад Анкетног одбора би био контрапродуктиван.

Чланови породица моле Скупштину да заустави рад Анкетног одбора, док се не заврши поступак пред судом. Такође, апелујемо на Владу Републике Србије и све министре да издају саопштења и предузму радње које ће заштити радње суда, као и поступак.

У име наше убијене деце, позивамо Вас да уложите нашу молбу.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама