Javni poziv

4 maja, 2017
Mudl Mreža Srbije i Društvo za informatiku Srbije pozivaju nastavnike osnovnih škola u Republici Srbiji koji predaju nastavni predmet Informatika i računarstvo, da učestvuju u besplatnoj obuci za korišćenje i diseminaciju elektronskih nastavnih materijala vezanih za nastavnu temu Računarstvo u V i VI razredu, kao i za horizontalnu podršku drugim nastavnicima, na regionalnom nivou.Obuka će obuhvatiti 60 nastavnika, trajaće 3 nedelje (od 24. maja do 13. juna 2017. godine) i biće realizovana u formi onlajn kursa sa završnim susretom uživo.
Nastavni materijali koji će, tokom obuke, biti predstavljeni i stavljeni nastavnicima na raspolaganje za upotrebu i dalje deljenje, nastali su u okviru projekata “Vizuelno programiranje za osnovce” i “Programiranje za osnovce”, koje realizuju Mudl Mreža Srbije i Društvo za informatiku Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Projekte podržavaju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Fondacija Petlja.
Od polaznika obuke očekuje se da postave temelje regionalne mreže podrške nastavnicima predmeta Informatika i računarstvo (u svom okruženju) tako što će:
• obavestiti kolege iz škola u okruženju o postojanju elektronskih nastavnih materijala i
• savetodavno pomoći kolegama u implementaciji novog nastavnog programa.
Molimo sve zainteresovane nastavnike koji predaju nastavni predmet Informatika i računarstvo u osnovnoj školi, da popune prijavni formular, najkasnije do 21. maja u 23.h.
Polaznike ćemo birati na osnovu regionalne zastupljenosti i motivacije za učešće na obuci.
Imena odabranih polaznika biće javno objavljena 22. maja 2017. godine na veb-mestima Mudl mreže Srbije i Društva za informatiku Srbije.
Prijavite se OVDE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama