Јединствено млеко на тржишту обогаћено Оптивита комплексом за раст и развој деце

Годинама уназад млеко представља неизоставан елемент у исхрани деце, јер садржи бројне састојке неопходне за правилан раст и развој. У само једној шољи млека налази се 30 одсто дневних потреба за калцијумом, који је есенцијалан за формирање костију код најмлађих. Бројни витамини у комбинацији са калцијумом из млека достижу пун ефекат по људски организам. Управо тиме су се водили Имлекови технолози приликом стварања новог Моја Кравица Јуниор млека.
Моја Кравица Јуниор млеко обогаћено је Оптивита комплексом – тако названим јер садржи богат витамински комплекс од 10 витамина. Витамин Д3, који је изузетно важан за правилан раст и развој, се најбоље апсорбује у организму уколико се конзумира управо са калцијумом као везивним елементом. Захваљујући додатку витамина А и Б6 Јуниор млеко поспешује раст зубића и јачање костију, док комбинација витамина А, Б6, Д3 и Б12 повољно утиче на оснаживање имунитета. Додатком више витамина Б групе подстиче се правилан развој нервног система, што је од велике важности, посебно у раном детињству.
Оптивита комплекс такође позитивно утиче на крвну слику и спречава настанак анемије, а све то омогућава комбинација витамина Д3, А, Б5 и Б6. Како би производ учинили још благотворнијим, након великог броја истраживања, додати су и витамини Е и Б7, који су заједно са другим витаминима, заслужни за здраву и лепу косу и кожу.
Ово млеко намењено је првенствено малишанима, али и свима који желе да ојачају свој имуни систем и обезбеде себи витамине и остале компоненте попут калцијума и протеина, који доприносе нормалном функционисању организма.
Дизајн Моја Кравица Јуниор млека креиран је тако да родитељима буду доступне све информације о бенефитима производа, а да истовремено буде интересантан и деци. Доступан је у два паковања, породичном од 1Л и малом од 250 мл. Више информација о производу можете пронаћи на Имлек сајту.