Још 2.500 наставника биће запослено на неодређено

26 октобра, 2021

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић најавио је данас, у разговору са представницима репрезентативних синдиката из те области, да ће у наредном периоду бити расписани конкурси за запослење 2.500 људи на неодређено.

Foto: Canva

„Ово су сјајне вести и на овај племенити позив се одазивају посебни људи свесни да је уграђивање знања у нашу децу најбољи залог за будућност”, рекао је Ружић.

Представници синдиката казали су како је од великог значаја да се спроведе реформа система плата или обезбеди повећање плата.

Државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић рекао је да се може очекивати краткорочно повећање плата у просвети.

Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије и Славко Дерењ из УГСПР Независност.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Још 2.500 наставника биће запослено на неодређено"

  1. Mitra Perić каже:

    Imam 50 godina,sve vreme radim zamene.Kada se ukaže slobodno mesto dobiju ga mlade koleginice.Kako?Zašto?Odgovor znate.Bilo bi mi drago da se i za mene nadje neko mesto.Sada se odazovem na svaku zamenu,za svaki predmet u ovom periodu pandemije.Ulazim u žarišta.Rizikujem.Bila bih zahvalna kada bih bar koju godinu imala svoj posao.Prof.razredne nastave.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама