Još jedno povećanje stiže dogodine

31 oktobra, 2016

Vladimir Krulj, savetnik u Vladi Srbije i profesor na belgijskom univerzitetu u Luvenu, izjavio je da će sledeće godine doći do povećanja plata u javnom sektoru.
Krulj je na pitanje novinara da li će biti većeg povećanja plata i penzija sledeće godine, izjavio da sigurno hoće.
– To će se dogoditi uprkos konzervatizmu MMF-a, koji je pojačan na leto ove godine, kada se došlo do rezultata da je pomoć zemljama u krizi bila veća nego što je predviđeno – naveo je Krulj za Radio televiziju Srbije.
RAČUNICA Koliko će porasti plate prosvetarima, lekarima i policajcima
Ovakva njegova izjava u javnosti je protumačena kao najava još jednog povećanja plata i penzija u 2017. Krulj međutim u izjavi za “”Blic” navodi da je mislio na povećanje plata koje je već najavljeno.
Krulj je za RTS izjavio i da “zbog toga, ovakvo popuštanje MMF-a pokazuje da je Srbija daleko ispred ciljeva koje je postavila”.
– U svim prolaznim vremenima smo ispred – istakao je Krulj.
Savetnik u Vladi Srbije je naveo da je povećanje primanja optimalno i da je bilo potrebno da se ispuni nekoliko vrlo bitnih elemenata koji su bitni za rast i za stanje budžeta.
– Mislim da je presudno bilo to što ekonomski parametri idu nabolje, uzlaznim trendom. Javni dug je manji nego što je to definisano, a ritam po kojem se skuplji krediti menjaju jeftinijim je dosta dobar – naveo je Krulj.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Još jedno povećanje stiže dogodine"

  1. Mileva kaže:

    Kakvo povecanje!
    Osvestite se!
    Vratice ono sto su uzeli prosveti i penzionerima i time se hvale!Sramota!?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama