Још једно повећање стиже догодине

31 октобра, 2016

Владимир Круљ, саветник у Влади Србије и професор на белгијском универзитету у Лувену, изјавио је да ће следеће године доћи до повећања плата у јавном сектору.
Круљ је на питање новинара да ли ће бити већег повећања плата и пензија следеће године, изјавио да сигурно хоће.
– То ће се догодити упркос конзерватизму ММФ-а, који је појачан на лето ове године, када се дошло до резултата да је помоћ земљама у кризи била већа него што је предвиђено – навео је Круљ за Радио телевизију Србије.
РАЧУНИЦА Колико ће порасти плате просветарима, лекарима и полицајцима
Оваква његова изјава у јавности је протумачена као најава још једног повећања плата и пензија у 2017. Круљ међутим у изјави за “”Блиц” наводи да је мислио на повећање плата које је већ најављено.
Круљ је за РТС изјавио и да “због тога, овакво попуштање ММФ-а показује да је Србија далеко испред циљева које је поставила”.
– У свим пролазним временима смо испред – истакао је Круљ.
Саветник у Влади Србије је навео да је повећање примања оптимално и да је било потребно да се испуни неколико врло битних елемената који су битни за раст и за стање буџета.
– Мислим да је пресудно било то што економски параметри иду набоље, узлазним трендом. Јавни дуг је мањи него што је то дефинисано, а ритам по којем се скупљи кредити мењају јефтинијим је доста добар – навео је Круљ.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Још једно повећање стиже догодине"

  1. Mileva каже:

    Kakvo povecanje!
    Osvestite se!
    Vratice ono sto su uzeli prosveti i penzionerima i time se hvale!Sramota!?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама