Jош се не зна хоће ли ђаци у клупе 18. јануара

8 јануара, 2021

За ђаке у Србији друго полугодиште почиње 18. јануара, али се још увек не зна како ће изгледати настава и да ли ће се спроводити у учионицама или од куће. Како је за Нова.рс речено у Министарству просвете, званичну одлуку донеће Кризни штаб пред сам крај распуста.

Foto: Canva

“Одлука ће бити донета у складу са епидемиолошком ситуацијом и подацима о броју заражених”, рекли су нам у кабинету министра просвете Бранка Ружића.

Ново полугодиште треба да почне након продуженог распуста од месец дана. Пре ове паузе ђаци старијих разреда основне школе и средњошколци потпуно су прешли на онлајн наставу. У учионицама су остали једино најмлађи основци од првог до четвртог разреда, они о којима није имао ко да брине док су родитељи на послу.

Као проблем се појавио велики број заражених наставника, епидемија је све више узимала маха, па је наставу било све теже спроводити уживо. Због тога је крајем новембра одлучено да старији ученици наставу похађају од куће.

Како ће изгледати ново полугодиште – из учионица или соба, уживо или уз помоћ онлајн платформи још не знамо. Остало је још 10 дана за процену епидемиолошке ситуације.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама