Jовић: Ако дође до пораста броја заражених, неће одмах сви прећи на онлајн

13 октобра, 2020

Затварање школа и прелазак на онлајн наставу је крајња мера, ако се покаже да ништа друго не може да спречи нагли пораст броја заражених ученика и наставника, каже помоћник министра просвете Александар Јовић.

Он је нагласио да се прати епидемиолошка ситуација на нивоу целе земље и да су у сталном контакту са Кризним штабом, преноси Танјуг.

Уколико дође до повећања броја заражених, неће се одједном све школе затворити и прећи на онлајн наставу, већ се прати ситуација локално.

„Тамо где се локално појави велики број новооболелих од короне међу наставницима или ученицима, ми ћемо затварати једну по једну школу и прелазити на наставу на даљину у тим школама”, појаснио је он.

Истиче да се не зна каква ће ће епидемиолошка ситуација бити у наредним данима, али да су спремни за све опције.

„Ми смо спремни и за опцију да све буде онлајн преко разних платформи које имамо за образовање – zoom, google учионица. Међутим, то је крајња мера ако се покаже да ништа друго не може да спречи нагли пораст броја заражених ученика и стуздената”, навео је он.

Упитан да ли ће бити померања матурских испита, он је навео да се нада да ће све бити организовано у року и са досадашњом праксом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама