Jović: Ako dođe do porasta broja zaraženih, neće odmah svi preći na onlajn

13 oktobra, 2020

Zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu je krajnja mera, ako se pokaže da ništa drugo ne može da spreči nagli porast broja zaraženih učenika i nastavnika, kaže pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović.

On je naglasio da se prati epidemiološka situacija na nivou cele zemlje i da su u stalnom kontaktu sa Kriznim štabom, prenosi Tanjug.

Ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih, neće se odjednom sve škole zatvoriti i preći na onlajn nastavu, već se prati situacija lokalno.

„Tamo gde se lokalno pojavi veliki broj novoobolelih od korone među nastavnicima ili učenicima, mi ćemo zatvarati jednu po jednu školu i prelaziti na nastavu na daljinu u tim školama”, pojasnio je on.

Ističe da se ne zna kakva će će epidemiološka situacija biti u narednim danima, ali da su spremni za sve opcije.

„Mi smo spremni i za opciju da sve bude onlajn preko raznih platformi koje imamo za obrazovanje – zoom, google učionica. Međutim, to je krajnja mera ako se pokaže da ništa drugo ne može da spreči nagli porast broja zaraženih učenika i stuzdenata”, naveo je on.

Upitan da li će biti pomeranja maturskih ispita, on je naveo da se nada da će sve biti organizovano u roku i sa dosadašnjom praksom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama