“Јучерашњи тестови били лаки, седмаци од понуђених пет предмета бирали највише историју и хемију”

16 јуна, 2022

Због дојава о бомбама, поједине школе спречене су да прегледају годишње тестове које су јуче попуњавали ученици четвртог и седмог разреда, пише Танјуг.

Директорка Основне школе “Светозар Марковић” из Београда Ивана Оролицки рекла је за Танјуг да ће се коначна оцена тестирања знати сутра, а да су прве процене да је тестирање било лако

“Ученици су доста брзо завршили, четвртаци су правили ситне грешке, учитељи су задовољни, тестирање је трајало сат и по времена, а ђаци су урадили брже него што су очекивали”, рекла је Оролицки за Танјуг.

На питање које предмете су седмаци највише бирали од понуђених пет, који се полажу на комбинованом тесту у оквиру мале матуре, Оролицки одговара да су то били хемија и историја.

“За мене је било изненађење да су изабрали хемију, али истина је заправо да они хемију уче само годину дана, па су је зато одабрали”, рекла је Оролицки и додала да је географија ученицима била мало тежа.

Директор школе “Иван Гундулић” Иван Ћирић каже да су седмаци највише бирали биологију и географију и да није било проблема за ученике четвртог разреда, који су имали релативно лаке задатке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама