“Jučerašnji testovi bili laki, sedmaci od ponuđenih pet predmeta birali najviše istoriju i hemiju”

16 juna, 2022

Zbog dojava o bombama, pojedine škole sprečene su da pregledaju godišnje testove koje su juče popunjavali učenici četvrtog i sedmog razreda, piše Tanjug.

Direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković” iz Beograda Ivana Orolicki rekla je za Tanjug da će se konačna ocena testiranja znati sutra, a da su prve procene da je testiranje bilo lako

“Učenici su dosta brzo završili, četvrtaci su pravili sitne greške, učitelji su zadovoljni, testiranje je trajalo sat i po vremena, a đaci su uradili brže nego što su očekivali”, rekla je Orolicki za Tanjug.

Na pitanje koje predmete su sedmaci najviše birali od ponuđenih pet, koji se polažu na kombinovanom testu u okviru male mature, Orolicki odgovara da su to bili hemija i istorija.

“Za mene je bilo iznenađenje da su izabrali hemiju, ali istina je zapravo da oni hemiju uče samo godinu dana, pa su je zato odabrali”, rekla je Orolicki i dodala da je geografija učenicima bila malo teža.

Direktor škole “Ivan Gundulić” Ivan Ćirić kaže da su sedmaci najviše birali biologiju i geografiju i da nije bilo problema za učenike četvrtog razreda, koji su imali relativno lake zadatke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama