Kad se bajke pomešaju (radovi naših kolega)

11 oktobra, 2020

Kako su ove godine mnogobrojne aktivnosti uskraćene povodom Dečje nedelje (zbog aktuelne situacije sa virusom), u I.O. Zajača OŠ “Vuk Karadžić, pripremljen je mini-projekat: Dramatizacija dve poznate bajke braće Grim, Snežana i sedam patuljaka i Crvenkapa.

Učenici su dobili zadatak da spreme kostime i da izvedu predstavu na novoosmišljen tekst. Tekst je bio zanimljiv jer nije ličio na aktuelne bajke, već su se glavni likovi susretali u okviru obe bajke. Na primer, lovac je sve vreme bio zbunjen pojavom Crvenkape i Snežane, išao je okolo i pitao sam sebe “Koji zadatak imam? Odakle se pojaviše i vuk i Snežana? Kakva je ovo bajka? Mora da sam zalutao.”

Princ je bio veseo i šeprtljast, stalno mu je spadala kruna i plašt. Uča – lik patuljka, stalno je opominjao ostale patuljke da se drže reda i svoje bajke, ali patuljci su veselo trčali oko Crvenkape i pomagali baki.

Sve ovo je izazivalo osmehe kod učenika viših razred koji su gledali predstavu u školskom dvorištu.

Ovom projektu, pored učenika nižih razreda, pridružili su se i učenici VI/4 sa svojim nastavnikom Tehnike i tehnologije Mirjanom Milićević, koji su spremili prigodnu dekoraciju kako bi dočarali ambijent bajke.

Realizatori projekta: učiteljice Svetlana Đurić i Milanka Vasiljević, OŠ ,,Vuk Karadžić”, Loznica, IO Zajača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama