Кад се бајке помешају (радови наших колега)

11 октобра, 2020

Како су ове године многобројне активности ускраћене поводом Дечје недеље (због актуелне ситуације са вирусом), у И.О. Зајача ОШ “Вук Караџић, припремљен је мини-пројекат: Драматизација две познате бајке браће Грим, Снежана и седам патуљака и Црвенкапа.

Ученици су добили задатак да спреме костиме и да изведу представу на новоосмишљен текст. Текст је био занимљив јер није личио на актуелне бајке, већ су се главни ликови сусретали у оквиру обе бајке. На пример, ловац је све време био збуњен појавом Црвенкапе и Снежане, ишао је около и питао сам себе “Који задатак имам? Одакле се појавише и вук и Снежана? Каква је ово бајка? Мора да сам залутао.”

Принц је био весео и шепртљаст, стално му је спадала круна и плашт. Уча – лик патуљка, стално је опомињао остале патуљке да се држе реда и своје бајке, али патуљци су весело трчали око Црвенкапе и помагали баки.

Све ово је изазивало осмехе код ученика виших разред који су гледали представу у школском дворишту.

Овом пројекту, поред ученика нижих разреда, придружили су се и ученици VI/4 са својим наставником Технике и технологије Мирјаном Милићевић, који су спремили пригодну декорацију како би дочарали амбијент бајке.

Реализатори пројекта: учитељице Светлана Ђурић и Миланка Васиљевић, ОШ ,,Вук Караџић”, Лозница, ИО Зајача

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама