Када се очекује да вртићи отворе врата за сву децу

5 маја, 2020

Предшколске установе у Србији са радом почињу у понедељак, 11. маја, а на данашњем састанку Министарства просвете и струковних удружења и синдиката, донета је препорука да деца са одређеним хроничним болестима не крећу у вртић наредне две недеље.

Foto: Canva

Исто правило важи и за родитеље, који имају једну од тих болести.

– Препорука је да деца са одређеним хроничним болестима не крећу прве две недеље у вртић. Родитељима се препоручује да код куће остану деца са следећим хроничним болестима – респираторне, кардиоваскуларне, малигне, дијабетес и са имунодефицијентним болестима. Деца треба да остану код куће и уколико родитељ или старатељ имају једну од ових болести – наводи за Телеграф Сузана Лазаревић, председница Одбора за предшколску делатност синдиката “Независност”.

Како каже, прве две недеље у вртићима неће радити ни запослени у предшколским установама који имају хроничне болести, али је остало да се дефинише о којим је све дијагнозама реч, затим неће радити запослени који имају децу до 12 година, и старији од 60.

Све мере препоруке социјалног дистанцирања и заштите, према њеним речима, требало би да буду на снази до половине јуна, када се очекује да се све врати у нормалу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама