Kada se očekuje da vrtići otvore vrata za svu decu

5 maja, 2020

Predškolske ustanove u Srbiji sa radom počinju u ponedeljak, 11. maja, a na današnjem sastanku Ministarstva prosvete i strukovnih udruženja i sindikata, doneta je preporuka da deca sa određenim hroničnim bolestima ne kreću u vrtić naredne dve nedelje.

Foto: Canva

Isto pravilo važi i za roditelje, koji imaju jednu od tih bolesti.

– Preporuka je da deca sa određenim hroničnim bolestima ne kreću prve dve nedelje u vrtić. Roditeljima se preporučuje da kod kuće ostanu deca sa sledećim hroničnim bolestima – respiratorne, kardiovaskularne, maligne, dijabetes i sa imunodeficijentnim bolestima. Deca treba da ostanu kod kuće i ukoliko roditelj ili staratelj imaju jednu od ovih bolesti – navodi za Telegraf Suzana Lazarević, predsednica Odbora za predškolsku delatnost sindikata “Nezavisnost”.

Kako kaže, prve dve nedelje u vrtićima neće raditi ni zaposleni u predškolskim ustanovama koji imaju hronične bolesti, ali je ostalo da se definiše o kojim je sve dijagnozama reč, zatim neće raditi zaposleni koji imaju decu do 12 godina, i stariji od 60.

Sve mere preporuke socijalnog distanciranja i zaštite, prema njenim rečima, trebalo bi da budu na snazi do polovine juna, kada se očekuje da se sve vrati u normalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama