Како ће изгледати снимање отварања тестова за малу матуру

16 јуна, 2020

Из Министарства просвете школама је стигао допис којим се од супервизора тражи да обезбеде снимак отварања тестова за малу матуру.

“Према Упутству за супервизоре (Прилог 7 Стручног упутства) једна од прописаних обавеза је снимање мобилним телефоном/фотоапаратом процеса отварања сигурносних кеса и достављање снимка електронским путем уз извештај.” – стоји у допису.

Даље се наводи да снимак отварања сигурносних кеса треба урадити тако да се на снимку виде све сигурносне кесе које се налазе у школи, да су затворене у првобитном стању како су добијене од окружне комисије, да се виде налепнице на кесама (на којима се налази локација тестирања) и сам процес отварања (сечења) сигурносних кеса.

“Јако је важно да се којим случајем не види сам тест (уколико није омотница на првој страни). Снимак можете направити мобилним телефоном/фотоапаратом и пожељно је да буде у малој резолуцији. Како би били ефикасни, директор треба да припреми све за процес отварања кеса и да их отвори једну за другом без већих пауза. Видео снимак треба да траје 10-15 секунди колико је потребно да се отворе једна, две или три кесе са тестовима. Видео запис је саставни део извештаја и достављате га сваки дан по завршетку тестирања и након подношења извештаја супервизора.” – пише у допису.

Након снимања отварања сигурносних кеса, супервизор прати све дежурне наставнике који носе тестове до учионица, према договореној динамици, у учионице у којима се полаже завршни испит.

Видео-запис се потом, уколико је потребно, компресује у формату .ZIP или .RAR и након тога шаље на имејл адресу Министарства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама