Kako će izgledati snimanje otvaranja testova za malu maturu

16 juna, 2020

Iz Ministarstva prosvete školama je stigao dopis kojim se od supervizora traži da obezbede snimak otvaranja testova za malu maturu.

“Prema Uputstvu za supervizore (Prilog 7 Stručnog uputstva) jedna od propisanih obaveza je snimanje mobilnim telefonom/fotoaparatom procesa otvaranja sigurnosnih kesa i dostavljanje snimka elektronskim putem uz izveštaj.” – stoji u dopisu.

Dalje se navodi da snimak otvaranja sigurnosnih kesa treba uraditi tako da se na snimku vide sve sigurnosne kese koje se nalaze u školi, da su zatvorene u prvobitnom stanju kako su dobijene od okružne komisije, da se vide nalepnice na kesama (na kojima se nalazi lokacija testiranja) i sam proces otvaranja (sečenja) sigurnosnih kesa.

“Jako je važno da se kojim slučajem ne vidi sam test (ukoliko nije omotnica na prvoj strani). Snimak možete napraviti mobilnim telefonom/fotoaparatom i poželjno je da bude u maloj rezoluciji. Kako bi bili efikasni, direktor treba da pripremi sve za proces otvaranja kesa i da ih otvori jednu za drugom bez većih pauza. Video snimak treba da traje 10-15 sekundi koliko je potrebno da se otvore jedna, dve ili tri kese sa testovima. Video zapis je sastavni deo izveštaja i dostavljate ga svaki dan po završetku testiranja i nakon podnošenja izveštaja supervizora.” – piše u dopisu.

Nakon snimanja otvaranja sigurnosnih kesa, supervizor prati sve dežurne nastavnike koji nose testove do učionica, prema dogovorenoj dinamici, u učionice u kojima se polaže završni ispit.

Video-zapis se potom, ukoliko je potrebno, kompresuje u formatu .ZIP ili .RAR i nakon toga šalje na imejl adresu Ministarstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama