Kako će učenici nadoknaditi izgubljene časove?

5 februara, 2022
Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić izjavio je da će za tri dana školska godina biti produžena za sve učenike zbog nadoknade časova izgubljenih zbog pandemije.

Foto: Canva

Pašić je za RTS rekao da će za dva dana škole doneti odluku – da li će to biti radna subota, produženje časova od 15 minuta, jednog časa, uz saglasnost školske uprave, imajući u vidu jesenji i sretenjski raspust, što je ukupno pet dana.

Prema njegovim rečima, prethodne nedelje za 10 odsto je smanjen broj učenika pozitivnih na koronavirus u odnosu na prethodnu nedelju.

„Daleko je manje od insinuacija koje neki iznose da je to 10 ili 30 odsto. Imali smo 30 odsto osnovnih škola gde nemate ili je samo jedan pozitivan učenik i 37 odsto osnovnih škola gde nema ili je samo jedan pozitivan zaposleni prošle nedelje”, naglasio je Pašić.

Naveo je da su direktori pronalazili razne načine za zamene nastavnika, preko organizacije zamena između škola, ljudi sa biroa, sa fakulteta ili povećanja časova nastavnicima koji rade u školama.

Pašić je ukazao i da će se nastava za učenike do početka mini raspusta prvog ciklusa održavati po prvom modelu, dok će učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci pohađati nastavu po kombinovanom modelu.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama