Како ће ученици надокнадити изгубљене часове?

5 фебруара, 2022
Помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање Милан Пашић изјавио је да ће за три дана школска година бити продужена за све ученике због надокнаде часова изгубљених због пандемије.

Foto: Canva

Пашић је за РТС рекао да ће за два дана школе донети одлуку – да ли ће то бити радна субота, продужење часова од 15 минута, једног часа, уз сагласност школске управе, имајући у виду јесењи и сретењски распуст, што је укупно пет дана.

Према његовим речима, претходне недеље за 10 одсто је смањен број ученика позитивних на коронавирус у односу на претходну недељу.

„Далеко је мање од инсинуација које неки износе да је то 10 или 30 одсто. Имали смо 30 одсто основних школа где немате или је само један позитиван ученик и 37 одсто основних школа где нема или је само један позитиван запослени прошле недеље”, нагласио је Пашић.

Навео је да су директори проналазили разне начине за замене наставника, преко организације замена између школа, људи са бироа, са факултета или повећања часова наставницима који раде у школама.

Пашић је указао и да ће се настава за ученике до почетка мини распуста првог циклуса одржавати по првом моделу, док ће ученици од петог до осмог разреда и средњошколци похађати наставу по комбинованом моделу.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама