Kako će vaša deca provesti više od dva meseca raspusta?

27 maja, 2021

Život u gradu i činjenica da su porodične zajednice u kojima žive tri generacije danas retkost, doveli su do toga da roditelji, tokom letnjih meseci kada je raspust, moraju da se dovijaju na različite načine kako bi njihova deca bila bezbedna kod kuće ili na nekom drugom mestu.

Većina roditelja, u tim situacijama, oseća veliku grižu savesti. Dete tokom cele godine ide u školu, pa kako će sad po ceo dan biti samo kod kuće? Gledaće u ekran satima, jer nema šta da radi. Još je veći problem za roditelje mlađih đaka, koji o kvalitetnom provođenju vremena tokom raspusta ne stižu ni da misle, jer im je bitno da dete ima ko makar da pričuva.

Dnevni boravci u ovim situacijama jesu neko rešenje, ali to je, opet, neka vrsta institucionalizacije. Vraćate ih u vrtić, gledano iz njihovog ugla.

Rešenje bi mogla da budu mesta gde će deca vreme provoditi u prirodi, slobodnoj igri i učenju kroz igru, usmerenim i slobodnim aktivnostima, sportu i druženju. To su, zapravo, kampovi za decu koji nisu nastali samo da bi decu “imao ko da pričuva” već da bi dobili priliku da nauče stvari koje na mogu u školi.

“Deca su, nekad, vreme rado provodila napolju i roditelji na to nisu morali da ih teraju. Danas je, nažalost, većina dece tokom raspusta u svojim stanovima, prikovana za ekrane. Treba im motiv da izađu, nešto bolje i zabavnije od onoga što nude računari. Letnji kamp koji organizujemo svake godine od 28. juna do 31. jula pun je pažljivo isplaniranih aktivnosti tokom kojih deca uče i igraju se. Upoznaju i druže. Provode vreme napolju, uče da plivaju, kuvaju, da naprave sopstveni pozorišni komad. Kompletna komunikacija u kampu je na engleskom jeziku, a sasvim se dobro uklapaju i deca koja ga ne govore, jer su u grupe podeljeni po nivoima znanja.” – objašnjava za naš portal Ivana Cvetanović, marketing menadžer škole stranih jezika Berlitz koja već 11 godina organizuje letnji jezički kamp za decu.

Berlitz letnji kamp zapravo je intenzivno učenje engleskog jezika za decu od 5 do 14 godina kroz zabavne aktivnosti. Ne brinite, deca ne uče kao u školi, već to čine isključivo kroz zabavu.

Kamp se organizuje svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a deca sve vreme komuniciraju sa predavačima na engleskom jeziku.

Niz sportskih aktivnosti, svakodnevna fiskultura vođena od strane profesionalaca, upoznavanje nauke kroz zabavne naučne eksperimente, kreativne radionice crtanja i vajanja takođe su deo aktivnosti sa kojima će se deca susresti na Berlitz letnjem kampu, kaže Ivana Cvetanović.

Pre nego što dete prepusti na brigu i podučavanje, svaki roditelj želi da zna ko će s njim raditi.

Nastavno osoblje Berlitz-a čine predavači čiji je engleski na nivou izvornih govornika, a ujedno specijalno obučeni za rad sa decom.

“U grupama nikad nije više od desetoro dece, podeljene prema nivoima znanja i prema uzrastu. Dva nastavnika po grupi brinu o deci tokom svih nastavnih i zabavnih aktivnosti.” – kaže Ivana Cvetković i dodaje da je upis već počeo, kao i da roditelji već sad mogu dobiti kompletan raspored aktivnosti za čitavo leto. Dovoljno je da pozovu 069/305-0054 ili da pošalju mejl na adresu novibeograd@berlitz.co.rs.”

“Kamp traje pet nedelja, ali roditelji biraju kada i koliko će dete pohađati. To može biti jedna nedelja, koja vam se učini posebno zanimljiva, ili pak svih pet.” – objašnjava Ivana.

Kamp se održava na Dedinju u Britanskoj internacionalnoj školi (British International School).

Za dodatne informacije posetite: www.berlitz.co.rs/letnji-kamp

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kako će vaša deca provesti više od dva meseca raspusta?"

  1. Marina kaže:

    Molim Vas, napisite kad je placeni tekst – advertorijal. Ovako gubite na kredibilitetu, jer neko ovo pocne da cita, i razocara se, shvati da je ovo placen clanak, a ne neutralan tekst nekog ko je strucan.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama