Како ће ваша деца провести више од два месеца распуста?

Живот у граду и чињеница да су породичне заједнице у којима живе три генерације данас реткост, довели су до тога да родитељи, током летњих месеци када је распуст, морају да се довијају на различите начине како би њихова деца била безбедна код куће или на неком другом месту.

Већина родитеља, у тим ситуацијама, осећа велику грижу савести. Дете током целе године иде у школу, па како ће сад по цео дан бити само код куће? Гледаће у екран сатима, јер нема шта да ради. Још је већи проблем за родитеље млађих ђака, који о квалитетном провођењу времена током распуста не стижу ни да мисле, јер им је битно да дете има ко макар да причува.

Дневни боравци у овим ситуацијама јесу неко решење, али то је, опет, нека врста институционализације. Враћате их у вртић, гледано из њиховог угла.

Решење би могла да буду места где ће деца време проводити у природи, слободној игри и учењу кроз игру, усмереним и слободним активностима, спорту и дружењу. То су, заправо, кампови за децу који нису настали само да би децу „имао ко да причува“ већ да би добили прилику да науче ствари које на могу у школи.

„Деца су, некад, време радо проводила напољу и родитељи на то нису морали да их терају. Данас је, нажалост, већина деце током распуста у својим становима, прикована за екране. Треба им мотив да изађу, нешто боље и забавније од онога што нуде рачунари. Летњи камп који организујемо сваке године од 28. јуна до 31. јула пун је пажљиво испланираних активности током којих деца уче и играју се. Упознају и друже. Проводе време напољу, уче да пливају, кувају, да направе сопствени позоришни комад. Комплетна комуникација у кампу је на енглеском језику, а сасвим се добро уклапају и деца која га не говоре, јер су у групе подељени по нивоима знања.“ – објашњава за наш портал Ивана Цветановић, маркетинг менаџер школе страних језика Berlitz која већ 11 година организује летњи језички камп за децу.

Berlitz летњи камп заправо је интензивно учење енглеског језика за децу од 5 до 14 година кроз забавне активности. Не брините, деца не уче као у школи, већ то чине искључиво кроз забаву.

Камп се организује сваког радног дана од 9 до 17 часова, а деца све време комуницирају са предавачима на енглеском језику.

Низ спортских активности, свакодневна фискултура вођена од стране професионалаца, упознавање науке кроз забавне научне експерименте, креативне радионице цртања и вајања такође су део активности са којима ће се деца сусрести на Berlitz летњем кампу, каже Ивана Цветановић.

Пре него што дете препусти на бригу и подучавање, сваки родитељ жели да зна ко ће с њим радити.

Наставно особље Berlitz-а чине предавачи чији је енглески на нивоу изворних говорника, а уједно специјално обучени за рад са децом.

„У групама никад није више од десеторо деце, подељене према нивоима знања и према узрасту. Два наставника по групи брину о деци током свих наставних и забавних активности.“ – каже Ивана Цветковић и додаје да је упис већ почео, као и да родитељи већ сад могу добити комплетан распоред активности за читаво лето. Довољно је да позову 069/305-0054 или да пошаљу мејл на адресу novibeograd@berlitz.co.rs.“

„Камп траје пет недеља, али родитељи бирају када и колико ће дете похађати. То може бити једна недеља, која вам се учини посебно занимљива, или пак свих пет.“ – објашњава Ивана.

Камп се одржава на Дедињу у Британској интернационалној школи (British International School).

За додатне информације посетите: www.berlitz.co.rs/letnji-kamp