Како изгледа образовни систем у најуспешнијим школама?

9 децембра, 2019

На догађају Top Education, који ће се одржати у Београду, у уторак, 10. децембра 2019, у 18 часова у хотелу Москва, предавачи из Велике Британије и Швајцарске говориће о најефикаснијим приступима у образовању средњошколаца. Догађај је отворен за јавност и бесплатан.

Одлазак у иностранство ради похађања средње школе у некој од угледних приватних интернатских школа, тренд је који полако долази у Србију. Неки од главних разлога због којих се родитељи, али и ученици, опредељују за овај вид средње школе, свакако су стицања знања у складу са највишим светским стандардима, сертификати који су касније „улазница за упис“ на угледне међународне универзитете, али и учење страног језика. Ипак, одвајање од родитеља ради школовања у средњошколском узрасту младим људима пружа много више од доброг знања и јаких ставки у биографији.

Андреа Баев, координаторка за пријем ученика Института Монтана Зугерберг из Швајцарске, као и Софи Корнес испред Abbey College из Малверна у Великој Британији, ће у уторак, 10. децембра у 18 часова, у београдском хотелу Москва говорити о најбољим праксама у образовању средњошколаца.

Како изгледају наставни програми који ученике оспособљавају за примену теоријског знања у пракси? Како „одвојити“ младе људе од мобилних телефона, игрица и апликација и постићи задовољавајући ниво концентрације на часу? Како на младе људе утиче заједнички живот са ученицима који долазе из различитих земаља и култура? Колико одлазак у иностранство ради школовања може да „промени дете“? Како се кроз образовање јача индивидуалност, подстиче креативност, а како стварају радне навике које после „остају за цео живот“. На ова, и многа друга питања добиће одговоре посетиоци догађаја Top Education, који организује Integraledu, агенција специјализована за образовање у иностранству у овом делу Европе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама