Како изгледа школа коју су финансирали милијардери Силицијумске долине

5 маја, 2017Главни људи Силицијумске долине мишљења су да су стандардне школе досадне и да не прате потребе нових генерација. Стога је креиран нови стартап, који је првенствено сакупио преко 130 милиона долара од најпознатијих људи бизниса, а који се данас назива ’AltSchool’’.
Овај пројекат су финансијски подржали гиганти као што су Марк Цукерберг, Петер Тхиел оснивач PayPal-a , Андерсен Хоровиц и други. Данас, то је школа у коју деца радо одлазе, развијају своје способности, вештине, уче да буду креативни, продуктивни и ефикасни…
’’AltSchool’ су мале школе од 35 до 120 студената које послују са циљем да помере границе образовања и прилагоде их двадесетпрвом веку. Оне се данас налазе на неколико локација у Њујорку и Kалифорнији, а професори долазе из највећих светских компанија попут Гугла и са најпрестижнијих светских универзитета.
У школу могу да се упишу деца између четири и 14 година и деле се у три групе. Школарина је у 2015. години износила око 20.000 долара годишње.
Целу школу увезује специјалан софтвер креиран од стране стручњака компанија као што су Епл, Убер, Гугл и друге, а на којем се такође могу скупљати електронски новчићи тако да све подсећа на едукативну игру. Ту деца креирају посебне профиле са листама интересовања, обавезама, домаћим задацима и увек могу да слушају предавања на било коју тему која их занима тиме креирајући свој профил и помажући професорима да се на најбољи начин баве њима, разумеју их и усмеравају.
Сваком ученику се поклања посебна пажња и у сарадњи професора са њима и њиховим породицама, у складу са њиховим карактером, постављају се циљеви за свакога. Посебно се обраћа пажња на интересовања ученика, њихове таленте, слабости и тако даље.
Иако живимо у дигиталној ери ова школа није у потпуности оријентисана на технику. Иако ученици уче програмирање и дигиталне вештине попут пројектовања од најранијег узраста, све то се доживљава као увертира за реално креирање. Тако да дете у одређеном узрасту зна да направи нацрт или електронски пројекат жељеног предмета који касније креира са професорима инжењерима.
Сваки рад се документује и чува у електронској форми и на профилима ученика. Учионице немају класичан стил катедре већ изгледају као полигони за креацију и деци је веома пријатно да се крећу кроз различите просторије.
У просторијама постоје и камере у висини дечије главе како би наставници могли да их посматрају док раде пројекте, а нека деца камеру користе и за разговор и дељење тајни, пише Бусинесс инсидер.
У ’’AltSchool” не постоји стриктан наставни програм нити једнаке обавезе за све. Постоји план који се прати али се све усмерава у складу са преференцијама ученика. Они који воле да имају занат у рукама првенствено уче моделирање, а затим креирају радни простор. Деца која воле ботанику у сваком тренутку могу да засаде своје биљке и баве се њима.
А шта о оваквој школи мисле деца, погледајте у видеу:

Извор: BIZLife

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама