Како јачају имунитет деци у Сибиру – лекари потврђују да овако челичена деца буду здравија

22 јануара, 2021

Деца у сибирском вртићу имају обичај при којем само у доњем вешу излазе на снег и поливају се кантом ледене воде – а ова луда пракса им је део наставног програма.

Све то се одвија у државном вртићу број 317 у Краснојарску, у Сибиру, а деца то раде како би била здравија и отпорнија на инфекције.

Деца се поливају леденом водом након вруће сауне.

“Малишани се загреју у сауни па изађу напоље на традиционални туш хладном водом”, рекао је портпарол одељења за образовање у Краснојарску.

Предшколска учитељица и инстукторка пливања Оксана Каботко (45) рекла је да деца излазе на ледени туш сваке године, осим ако је напољу хладније од минус 25 степени Целзијуса. Већина родитеља даје дозволу за хладан туш.

Деца се такође подучавају вежбама дисања за екстремне хладноће.

“Деца која практикују ледене тушеве су разумнија, уравнотеженија и оптимистичнија. Боље су организована. Како бисте то радили сваког јутра, потребна вам је велика снага воље. Не присиљавамо никога”, рекла је Каботко.

Још једна присталица ове екстремне праксе, учитељица Љубов Данилцова, каже да имају подршку и лекара.

“Наш лекар потврђује да деца у групи која пристану на ледени туш много лакше пролазе кроз сезону грипа. Генерално статистика показује да је 95 одсто здравије деце у ‘мокрој’ групи, у поређењу са 75 процената здраве деце међу ‘сувом’”, рекла је.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама