Како сам свог двогодишња одвикао од ТВ-а за два дана

5 јануара, 2018

Срамота ме је да ово признам, али моје дете је постало зависно од ТВ-а. Почело је са његовим буђењем у 4:00 или 4:30 сваког јутра и то је био једини начин да остане миран.

Савремени начин живота узима данак па деца све више времена проводе испред телевизора.
Гледање телевизије је омиљена активност деце која “гутају” телевизијски програм који им је постао замена за игру и дружење, како са вршњацима тако и са презаузетим родитељима.
Уморни родитељ који се на Редиту потписао као Iwanttosleep8hours (“желим да спавам 8 сати”) испричао је како се гледање једне епизоде омиљене емисије претворило у праву зависност за ТВ-ом код његовог детета.
– Срамота ме је да ово признам, али моје дете је постало зависно од ТВ-а. Почело је са његовим буђењем у 4:00 или 4:30 сваког јутра и то је био једини начин да остане миран. Ускоро је мој двогодишњи син почео стално да пита да му упалимо ТВ и бризнуо би у плач ако бисмо га одбили.
Клели смо се да ћемо од сутра да престанемо да му пуштамо ТВ, али сваки уморан и неиспаван родитељ ће разумети када кажем да бих урадио све само да моје дете буде мирно и да ја могу да спавам.
Међутим, морали смо да смислимо неку стратегију и решимо проблем. Једног јутра нисмо могли да нађемо даљински и тражили смо га десетак минута док он није одустао и решио да доручкује. Следећег дана сам одлучио да сакријем даљински. Тражили смо га поново и ускоро је он опет одустао без свађања. Трећег јутра ТВ није била прва ствар коју је тражио.
Изненађујуће је како се брзо одвикао, као и како се брзо деца навуку на ТВ. Сада је много бољи него пре, жели да истражује свет око себе и да се игра са играчкама и љубимцима уместо да буљи у екран. Спавао сам до 7:00 по први пут после много времена, написао је овај корисник.
Будите опрезни са децом и гледањем телевизије јер она има својих чари и привлачи их. На жалост, данас је већина родитеља презаузета и немају времена да се играју са децом па им уместо тога дозвољавају гледање телевизије до миле воље. Тако праве кардиналну грешку због које касније они испаштају.
Извор: Србија Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Како сам свог двогодишња одвикао од ТВ-а за два дана"

  1. Mića каже:

    Dete mu izgleda nije preterano inteligentno a takvo mu je i rešenje ?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама