Како учити и научити математику – Пчеличине радне свеске МАТЕМАТИЧАРЕЊЕ

13 децембра, 2016

Почеци Пчелице везују се за радне свеске за ученике млађих разреда основне школе, које су већ годинама омиљени додатни радни материјал не само учитељима, већ и онима којима су намењене, а то су ученици.  Додатни наставни материјали омогућавају ученицима лакше савладавање наставног градива и драгоцен су материјал за вежбање код куће.
matematicarenjeМеђу бројним радним свескама у Пчеличином програму налазе се и разноврсни приручници за увежбавање градива из математике. Међу њима су се, као драгоцени радни материјали за додатни рад из математике и припрему ученика за такмичење, издвојиле радне свеске Математичарење за ученике од 1. до 4. разреда основне школе.
Ауторке Математичарења су своје искуство и дугодишњи рад са децом која воле математику преточиле у радне свеске са занимљивим задацима који подстичу даље интересовање за овај предмет. Верују да се љубитељи и зналци математике могу открити већ на почетку школовања, па су за сваки разред припремиле по једну радну свеску. Оне се надовезују, садржински преклапају и омогућавају да се знања утврде, продубе и прошире.
Радне свеске Математичарење уводе ученике у свет математике на другачији, забаван и поучан начин. Првобитно су биле намењене ученицима који похађају математичку секцију и часове додатне наставе, а потом су занимљиви задаци, укрштенице, мозгалице, тестови и сл. пробудили и знатижељу ученика који често невољно уче редовно градиво. Садржаји за рад су разврстани по темама, прате оно што је већ савладано у редовној настави и има их довољно да ученик утврди сваку област.  Задаци су јасни, често праћени функционалним илустрацијама и објашњењима, провоцирају на размишљање и покрећу различите и нове идеје за решавање. У свакој радној свесци постоје решења задатака, која су неопходна за повратну информацију. У објашњењима се налазе неки начини и приступи решавању задатака, али ученици и сами могу проналазити нове путеве стизања до тачног решења, поштући математичке законитости. Ученицима који иду на такмичења је значајан додатак који садржи различите задатке са претходних такмичења, као и тестове за проверу усвојеног градива.
Познато је да математика развија стрпљење и марљивост, подстиче логичко мишљење и помаже у решавању проблемских ситуација. Математичарење већ годинама учи децу да математика није „баук”, већ може бити забавна и подстицајна игра, која буди децу из лењости и успешно их води ка развијању стваралачких способности, упорности и систематичности.
Аутор: Пчелица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Како учити и научити математику – Пчеличине радне свеске МАТЕМАТИЧАРЕЊЕ

  1. Engleska Robinja каже:

    JU JU JU JU JU BOZEEEEEE

  2. MiticMilena каже:

    Kako nabaviti ove radne sveske? Hvala unapred

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама